Izvor:
16.08.2017 u 13:57
0

DAČIĆ PREDSTAVLJA SRBIJU: Danas Savet bezbednosti UN o Kosovu!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu na kojoj će biti razmatran najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a i situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a u izveštajnom periodu, od 16. aprila do 15. jula ove godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se ističe u saopštenju, Dačić će izneti našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a.

Učešće na sednici Saveta bezbednosti UN biće i prilika za susret sa generalnim sekretarom te organizacije, kao i predsedavajućim Savetu bezbednosti za mesec avgust, stalnim predstavnikom Egipta pri Ujedinjenim nacijama.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je u najnovijem izveštaju da se dijalog Beograda i Prištine suočava sa ozbiljnim izazovima, upozorivši da nema dovoljno napretka, uključujući i Zajednicu srpskih opština i pozvao obe strane da ožive proces.

U Izveštaju o aktivnostima UNMIK-a i situaciji na Kosovu u periodu od 16. aprila do 15. jula navodi se da u tom periodu nije postignut napredak u primeni postojećih sporazuma o uspostavljanju ZSO ni kada je reč o integraciji pravosudja.

– Ohrabrujem privrženost načelu da se nesuglasice moraju rešavati isključivo mirnim sredstvima – naveo je Gutereš u tromesečnom izveštaju koji će biti razmatran na sednici SB UN u Njujorku.

izvor/blic.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter