Izvor:
13.05.2017 u 20:56
0

DARKO MLADIĆ ZA HAPPYTV.RS: Hag će ubiti mog oca!

Haški tribunal je odbio zahtev generala Ratka Mladića da bude privremeno oslobođen radi lečenja.

Iako je Rusija dala garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu, Hag je izričito odbio da Mladić bude pušten. Sin generala Ratka Mladića nije iznenađen ovakvom odlukom ali kako kaže za Happytv.rs, zanemarivanje njegovog oca je alarmantno.

Kako komentarišete odluku Haškog tribunala da vaš otac ne bude privremeno pušten sa slobode zbog lečenja?

Moj prvi utisak jeste da ni malo nisam iznenađen. Navikli smo na pristrasnost ovog suda i zanemarivanje moga oca. Po sredi je očigledno pokušaj smrtne kazne. Medicinska dokumentacija pokazuje velike propuste u lečenju. Kada su donosili ovu odluku oni su isključili i zaključke onih lekara koji se slaži i sa zaključcima njihovih lekara.

Jedno od obrazloženja ove odluke jeste i da postoji bojazan da Ratko Mladić ne pobegne. Koji je vaš komentar?

– To je čista nebuloza. Ratko je u tako lošem stanju da strahujemo za njegov život. A Rusija je dala garancije da će poštovati sve njihove propise i obaveze. Takođe, Hag je odbacio rusku dokumentaciju. Ova odluka je i uvreda za Rusiju.

Da li strahujete za život vašeg oca?

Apsolutno mu je ugrožen život. On je u zoni najvećeg rizika. To su utvrdili i njihovi lekari. Već je poznato da je Haški tribunal doveo do zanemarivanja i smrti osuđenika. Mi smo štrajkovali kada je Hag sakrio naš javni podnesak u kome su evidentirani propusti u lečenju. Ratko je naročito loše lečen kada je srce u pitanju, i tu su nisu poštovani elementarni propisi.

Koji je vaš sledeći korak?

– Mi se trudimo svim silama da dokažemo njegovu nevinost i da ukažemo na propuste tribunala. Ipak, mi smo ograničeni. U slučaju Raktka Mladića nije poštovana pretpostavka nevinosti. Mislim da bi državni organi trebali više da se angažuju i da više štite svoje državljane u ovakvim ustanovama. Naročito zato što Ratko nije pravosnažno osuđen.

Happytv.rs
Foto:Facebook/TrendsZoneOfficial/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter