Izvor: Tanjug
19.01.2023 u 19:55
0

ŠOLE POSLAO JASNU PORUKU: Za SAD je značajno da ZSO bude formirana

Šole nije hteo da govori o pojedinostima koje se tiču mogućih nadležnosti ZSO, rekavši da se ti detalji moraju „izglancati“ kroz dijalog.

Specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je da je za Sjedinjene Američke Države značajno da Zajednica srpskih opština bude formirana.

– Moram da budem jasan, to nije aranžman koji bi ličio na Republiku Srpsku – rekao je Šole.

On nije hteo da govori o pojedinostima koje se tiču mogućih nadležnosti ZSO, rekavši da se ti detalji moraju „izglancati“ kroz dijalog.

VUČIĆ NA SASTANKU SA STJUARTOM PIČOM: „Srbija posvećena očuvanju mira, formiranje ZSO ključno pitanje“ (FOTO)

– SAD podržavaju dijalog uz posredstvo EU, a cilj je normalizacija u pravcu međusobnog priznanja – rekao je diplomata.

Za evropski predlog Šole je kazao da je osnov za pregovore i da je fleksibilan.

Šole je govorio i o registarskim tablicama, izrazivši zabrinutost zbog jučerašnje odluke Prištine da ne dozvoli saobraćaj automobilima sa registarskima oznakama „KM“ sa obnovlјenom registracijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šole je naveo da SAD ne žele da vide takve akcije i dodao da je to jasno stavio do znanja još tokom svoje poslednje posete regionu.

– Nažalost, upravo takav korak nismo želeli da vidimo. Kada sam prošle nedelјe bio u regionu, vrlo sam jasno stavio do znanja da Sjedinjene Države, radeći sa evropskim partnerima, žele da izađu iz posla krizne diplomatije, pošto samo prelazimo iz jedne krize u drugu i da krenemo napred u dijalogu koji vodi i u kojem posreduje EU, ka normalizaciji koja se zasniva na međusobnom priznavanju – rekao je Šole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter