Izvor: Tanjug
12.12.2023 u 11:00
1

DOLIJAO KOLJAČ SRBA: TERORISTA ŠALJA danas ide u HAG!

Predsednik Udruženja veterana tzv. OVK iz Orahovca Metuš Krieziu izjavio je danas da se očekuje da će bivši lider te terorističke organizacije Hadži Šalja tokom dana biti prebačen u pritvorsku jedinicu u Hagu. Šalja poznat pod nadimkom „Topi“ uhapšen je u ponedeljak po nalogu Specijalizovanog tužilaštva i trenutno se nalazi u kancelarijama misije Evropske unije za vladavinu prava (EULEKS).

– Hadži se nalazi u kancelarijama Euleksa i prema nekim izvorima očekuje se da će danas biti prebačen u Hag – rekao je Krieziu za Telegrafi. Pripadnici Euleksa tokom jučerašnjeg dana izvršili su pretres Šaljine kuće, dok je Kancelarija specijalizovanog tužioca sa sedištem u Hagu samo potvrdila da su na KiM u toku operacije. Za sada se ne zna zbog čega je Šalja uhapšen, ali je Specijalizovano tužilaštvo ranije saopštilo da će istražiti i krivično goniti sve one koji zastrašuju ili ometaju svedoke, ili nude finansijsku ili bilo koju drugu podršku za takva krivična dela. Šalja je kao osumnjičeni pozivan na razgovor u Hag pre tri godine. U Hagu je u toku suđenje bivšim vođama tzv. OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići optuženi su za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva. Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini. Tzv. OVK je tokom 1998. i 1999. godine izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DOLIJAO KOLJAČ SRBA: TERORISTA ŠALJA danas ide u HAG!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter