Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 09:55
0

DR VOJISLAV ŠEŠELJ NA HAPPY TV: „Vučić je danas držao govor u Kragujevcu jer je baš tamo promovisan Sretenjski ustav, koji je sigurno slobodarski ustav!“

Dr Vojislav Šešelj lider SRS, bio je gost u jutarnjem programu na Happy televiziji.

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ gostovao je lider Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj.

– Ja sam bio u Hagu. Radikali su pobedili 2004. godine na gradskim izborima u Novom Sadu i preuzeli su svu gradsku vlast. Ja sam zvao Milorada Miličića i Igora Minovića i reko „Lepo je vladati u Novom Sadu, imate dosta obaveza prema građanima. Morate napraviti neko veliko delo koje će nadživeti i vas i mene. Sad ste u mogućnosti, retko koji bogataš i biznismen će vas odbiti, pa koliko koji da, prikupite dovoljno novca da se štampaju sabrane dela Jaše Tomića, Milicie Stojadinovc-Srpkinje i Sime Milutinovića Sarajlije – rekao je Šešelj, pa nastavio:

– To niko nije pokušao da štampa, a to su veličanstvena dela iz srpske istoprije i književnosti. Jaša Tomić je pisac romana, jedan od naujpečatljivijih je „Nazareni“. Koje on ceni i poštuje zbog njihovih verskih ubeđenja i odanosti, ali ne može nikako da im oprosti što su od srpskog nacionalizma i patriotizma operisani, i samo im to kroz celi roman zamera. I oni su to uradili. Prvo su sabrana dela Jaše Tomića objavljena.

– Napisao sam knjigu „Ideologija srpskog nacionalizma“ obradivši kompletno naučno i publicističko delo Laze Kostića, ta knjiga ima oko hiljadu strana i posvetio sam je ocu i majci. Šta mi je bio cilj? Ja sam to objasnio u uvodu, hteo sam da napravim nešto kao priručnik srpskog nacionalizma, poslužio sam se delom Laze Kostića. Opširno sam citirao njegove najznačajnije stvari. Sledeća knjiga koju sam napisao, bilo je u Hagu, „Rimokatolički zločinački projekat veštačke Hrvatske nacije“ i onda jedna serija knjiga o haškim presudama, i dalje radim na tome. Završio sam „Presude generalu Krajišniku i Miloševiću“.

– Vučić je danas držao govor u Kragujevcu jer je baš tamo održana Narodna skupština na kojoj je promovisan Sretenjski ustav. Sretenjski ustav je ipak oktroisanog karaktera. Nije tu bilo mogućnost da se raspravlja o sadržaju ustava, to je narod prihvatio, ali sigurno je slobodarski ustav, tu nema nikakve sumnje.

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter