Izvor: HAPPY BSC
10.02.2023 u 09:47
0

DR VOJISLAV ŠEŠELJ NA HAPPY TV: „Dok Vučić brani Kosovo i Metohiju, ne da nezavisnost i odbija sankcije Rusiji, mi stojimo uz njega“

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ gostovao je lider Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj.

– Jedini sam aktivni srpski političar koji nije menjao svoju ideologiju i svoje političke stavove. Usavršavao sam ih i kada bi se ponovo rodio prošao bih isti put. Ali takva mi je istorijska sudbina bila. Večito sam se borio. U vreme kada sam ustao protiv komunizma i titoizma malo ko je smeo to otvoreno da kaže. Prvi sam intelektualac koji je otvoreno ustao protiv kulta Josipa Broza Tita. Vreme je pokazalo da sam u pravu i to mi je najveća satisfakcija. Mnogo toga sam ostavio zabeleženo za istoriju i mnogo dokumenata sam objavio – kazao je Šešelj.

On je istakao da je u u Hagu pokazao veće znanje i od sudija, advokata i tužilaca i dodao da ih je pobedio, pre svega na proceduralnom polju.

– Kada je došlo do materijalnih činjenica, nemilosrdno sam gazio ogroman broj lažnih svedoka. Hteo sam u knjigama da ostavim njihova svedočenja za budućnost, da ih tako javno žigošem i njih i one koji su im pisali lažne iskaze. To je ono što najviše smeta Haškom tribunalu. I po svaku bi hteli da zaplene i unište moje knjige. Međutim, moje knjige sada čuva srpski narod. 100.000 knjiga sam besplatno podelio – rekao je on.

Prema njegovim rečima, pitanje pokušaja nametanja sporazuma koji su napisale nemačke i francuske diplomate povodom Kosova i Metohije, kojima se od Srbije traži implicitno da prizna nezavisnost Kosova, tako što se neće suprostavljati prijemu u Ujedinjene nacije je apsolutno priznavanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

– Opozicija je spremala nastup u Skupštini. Zvanična Rusija nema sa tim nikakve veze. Zvanična Rusija insistira na prijateljskim odnosima sa Srbijom i neće da podržava nijednu opciju koja je protiv sadašnje vlasti sve dok ova vlast ne prihvata da uvede sankcije – istakao je Šešelj.

Šešelj je naglasio da ako je nešto u srpskom interesu to i treba da se prihvati i dodao da su radikali uvek vodili računa o srpskom nacionalnom interesu, pa tek onda partijskom, često i na svoju štetu.

– Dok Aleksandar Vučić brani Kosovo i Metohiju, ne da nezavisnost, ne da prijem u UN, dok odbija da zavede sankcije Rusiji, dok stoji uz Republiku Srpsku i ne dozvoljava da se utopi u unitarnu Bosnu i Hercegovinu, mi stojimo uz njega. Dok se drži ovih stvari neće ga glava od nas zaboleti – naglasio je Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter