Izvor: TANJUG
13.09.2023 u 21:20
3

EU SPREMNA ZA PROŠIRENJE: Beograd i Priština da normalizuju odnose savetuje Vladimir Bličik

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je EU spremna da usredsredi svoju energiju, resurse i političku volju ka procesu proširenja. Istakao je da do proširenja može da dođe čim zemlje kandidati za to budu spremni i ispune uslove.

Vladimir Bilčik je novinarima u Briselu rekao da Beograd i Priština moraju da normalizuju odnose i poručio da se nada obećavajućim vestima sa sutrašnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. Bilčik je, komentarišući današnji govor predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koji se odnosi na proširenje EU, ukazao na značaj sprovođenja reformi i usklađivanja Srbije sa politikom EU.

PONOVO ZAHTEVA, A NIŠTA NE ISPUNJAVA: Albanci u Srbiji da dobiju istu pažnju kao Srbi na Kosovu

„Proces napreduje i mislim da to šalje veoma jasnu poruku svima onima u regionu koji možda imaju pitanja i sumnje. Ne, nije tako. Igra počinje“, rekao je Bilčik.Dodao je da proces proširenja u velikoj meri zavisi od lidera u regionu

„Zato što je to proširenje kakvo poznajemo, što znači da se moraju ispuniti uslovi, ali je EU spremna da usredsredi svoju energiju, resurse i političku volju u ovaj proces. Tako da se to može učiniti što je pre moguće i čim zemlje kandidati budu spremni“, rekao je Bilčik.

Bilčik je istakao da je to i „vrlo jasna poruka“ svima u Srbiji.

„Svi znamo šta treba da bude urađeno. Normalizacija odnosa sa Prištinom, a znam da to nije samo u rukama Beograda, nego u ovom trenutku i u rukama Prištine“, naglasio je Bilčik.

Ukazao je i na značaj reformi i nastavka njihovog sprovođenja.

„Proširenje vezano za usklađivanje sa politikom EU

Dodao je da je proširenje u velikoj meri vezano i za usklađivanje sa politikom EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EU SPREMNA ZA PROŠIRENJE: Beograd i Priština da normalizuju odnose savetuje Vladimir Bličik”

  1. Ko je zakuvao i doveo stvari do nenormalnosti mora i da normalizuje stvari na terenu , kako, neka pita UN šta treba da se radi jer nisu stvari uradjene od pocetka uz odobrenje UN . Sramota je da UN cute sve vreme , cemu služe, sigurno je jedno da ne sprovode pravno pravednu pravdu
    Sta ima Beograd da normalizuje nenormalno .

    1
    0
    Odgovori
  2. Da nije glupo bilo bi smešno ,a da je istinito bilo bi žalosno koliko je glupo.Ko još veruje u gluposti o Srbiji u evropskoj uuuuuunijiiiiiii.,a i šta bi mi tamo sa degenerici ma, ratnim zločincima, satanistima, homoseksualcima, lažovima, ……..šiptarima,nacistima…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter