Izvor: Blic.rs
03.06.2023 u 08:35
0

FAJNER RAZGOVARAO SA VUČIĆEM: Pozvao sve strane da preduzmu korake u cilju deeskalacije situacije

Fajner je ponovio da SAD očekuju od obe strane da ''u potpunosti sprovedu sporazum o normalizaciji koji je postignut u Briselu i u Ohridu ranije ove godine''.

Prvi zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Džon Fajner razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pozvao da Srbija povuče svoje oružane snage stacionirane u blizini administrativne linije i spusti nivo pripravnosti, kao i da apeluje na demonstrante da ostanu mirni na severu KiM.

„TEŽAK RAZGOVOR O PONOVNOJ ESKALACIJI NASILJA NA KiM“: Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Makronom i Šolcom (FOTO)

U saopštenju Bele kuće se navodi da je Fajner istakao zabrinutost SAD zbog napete situacije na severu KiM, kao i da je pozvao sve strane da preduzmu korake u cilju deeskalacije situacije.

Fajner razgovarao i sa Kurtijem

U odvojenom saopštenju Bele kuće se navodi da je Fajner razgovarao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, i da je pozvao vlasti u Prištini da omoguće novoizabranim predsednicima opština da obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija i da povuče policijske snage iz opštinskih zgrada.

U istom saopštenju navodi se da je Fajner pozdravio spremnost premijera Kurtija da radi na stvaranju uslova za nove izbore, kao i da je u razgovoru sa Kurtijem ponovio da SAD očekuju od obe strane da se ponovo angažuju u dijalogu uz podršku EU i da u potpunosti sprovedu sporazum o normalizaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter