Izvor: Kosovo Online
10.10.2023 u 19:06
0

Kancelarija za KiM: Priština novim hapšenjem želi da zastraši Srbe, umesto deeskalacije izaziva nove krize

Kancelarija za Kosovo i Metohiju potvrdila je da je na administrativnom prelazu Merdare uhapšen 52-godišnji Srbin iz Prilužja, Tomica B., i istakla da Priština novim hapšenjem želi da zastraši Srbe na Kosovu u cilju trajnog progona.

„Pripadnici tzv. Кosovske policije uhapsili su danas popodne na Merdaru Tomicu B. (52) iz Prilužja i to bez ikakvog obrazloženja i on je potom sproveden u Prištinu“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

SRBIJA ĆE U NAREDNIM DANIMA IZAĆI SA ZAKLJUČCIMA: Miloš Vučević -“ U doboj meri razočarani reakcijom Kfora“

Kako se dodaje, on je u trenutku hapšenja bio sa suprugom i vraćao se iz Кruševca, koji povremeno posećuje. Otac je troje dece i do sada je godinama bez problema prelazio administrativnu liniju.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju je poručila da je angažovala advokata privedenom Srbinu, koji će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

„Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Кosova i Metohje. Nema sumnje da je reč o tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Кurtija o etnički čistom Кosovu i Metohiji, gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Кurtijevim kazamatima“, navodi se u saopštenju.

Dodatno, svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, poručuju iz Kancelarije za KiM, Priština na čelu sa Кurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter