Izvor: Tanjug
24.12.2022 u 19:16
0

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije obezbedio je novčanu pomoć za nabavku ogrevnog drveta za 2.425 porodica i domaćinstava, izbeglica i interno raseljenih lica!

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je da je obezbedio novčanu pomoć za nabavku ogrevnog drveta kojom će biti obuhvaćene 2.425 porodica i domaćinstava, izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji Srbije.

Komesarka Nataša Stanisavljević rekla je da je ova pomoć propisana Odlukom o dodeli pomoći jedinicama lokalne samouprave za nabavku ogrevnog drveta sa prevozom porodičnim domaćinstvima izbeglica i interno raseljenih lica na njihovoj teritoriji, a koju je doneo Komesarijat za izbegice, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Stanisavljević je istakla da je ovo jedan od vidova pomoći koja se obezbeđuje za najugroženija porodična domaćinstva izbeglica i interno raseljenih lica, a prvenstveno se nastoji da im se omoguće adekvatni uslovi za život ili stambena rešenja.

Ovom odlukom je, kako navode iz Komesarijata, obuhvaćeno 106 jedinica lokalne samouprave na teritoriji Srbije i gradskih opština grada Beograda, uključujući i jedinice lokalne samouprave na teritoriji KiM, a iskazane su potrebe 2.425 porodica i domaćinstava izbeglica i interno raseljenih lica. Ukupna vrednost pomoći je 60.625.000 dinara, a pojedinačna vrednost pomoći u ogrevnom drvetu sa prevozom je do 25.000 dinara po porodičnom domaćnistvu izbeglica, odnosno interno raseljenih lica.

Pomoć se dodeljuje najugroženijim porodičnim domaćinstvima izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji jedinice lokalne samouprave i obuhvata različite kriterijume ugroženosti i to jednoroditeljska domaćinstva, višečlane porodice sa decom, porodična domaćinstva sa članom/članovima koji imaju oboljenja od većeg socio-medicinskog značaja, dakle porodicama sa decom ili članovima koji zbog zdravstvenih problema nisu u mogućnosti da rade, ali i domaćinstva starijih lica, jednočlana domaćinstva i domaćinstva bez redovnih prihoda, imajući u vidu različite socio-ekonomske uslove života porodičnih domaćinstava izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji Srbije.

SUTRA JE NAJVEĆI HRIŠĆANSKI PRAZNIK MAJKI I ŽENA: Obavezno uradite ovo za ljubav i slogu porodice

Jedinice lokalne samouprave pozivaju porodična domaćinstva izbeglica i interno raseljenih lica da dostave potrebnu dokumentaciju za dodelu pomoći, a zatim se, nakon sprovedene nabavke isporuka ogrevnog drveta vrši na kućnu adresu, sa namerom da se najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica pomogne u prevazilaženju poteškoća u vezi nabavke ogreva za nastupajuću zimu, precizira se u saopštenju.

U proteklim godinama Republika Srbija je stambeno zbrinula ukupno 26.151 porodicu/domaćinstvo, od čega je 19.573 izbeglica iz bivših republika SFRJ i 6.499 interno raseljenih lica sa KiM. Komesarijat za izbeglice i migracije brine u kontinuitetu o izbeglim i raseljenim licima i sa takvom politikom će se nastaviti i u budućnosti, dodaje se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter