Izvor: Kosovo Online
18.01.2023 u 16:35
0

Kosovska policija zadržala sanitet na Jarinju zbog KM tablica: Vraćaju sve zbog „isteklih registracija“ (VIDEO)

Kosovska policija na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Severnoj Mitrovici, sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena posle 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

Vozač saniteta iz Severne Mitrovice Milan Jovanović rekao je da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to „po Briselskom sporazumu„.

-Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da posle 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova- rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice.

Ovo nam je potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Ona je navela za Kosovo onlajn da službenici kosovske policije njoj i sinu nisu dozvolili da se vrate kući „zbog stare nalepnice“.

-Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se- navela je Mašić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter