Izvor: BSC Happy-Alo
24.02.2024 u 07:08
2

SRAMNO I NELJUDSKI: Bolesna deca bez novca i lekova zbog monstruma Kurtija

Ispred Banke Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici i juče su bili dugi redovi građana, među kojima je bilo i osoba sa invaliditetom i roditelja dece sa smetnjama koji su pokušavali da podignu uplaćeni novac, ali u tome nisu uspevali jer je Aljbin Kurti zabranio platni promet u srpskim dinarima.

Oni su očajni jer većina njih nije u mogućnosti zbog već otežanog života i lošeg zdravstvenog stanja da odlazi u centralnu Srbiju.

Majka deteta sa smetnjama u razvoju Ivana Rakić postavlja pitanje kome smetaju i koga ugrožavaju deca sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom, pa je neophodno oduzeti im životna sredstva.

– Ovo što nam danas rade je sramno i neljudski, ne mogu naći reči kojima bih se izrazila. Čemu služe međunarodne misije na KiM koje ne preduzimaju apsolutno ništa za ljudska prava najugroženijih osoba. Nikada nam nisu ni pomogli, a sada diplomatski ćute kada se ukida jedina pomoć koju dobijamo za ovu decu. Opstanak zavisi od primanja i dobijanja pomoći iz Srbije, a to su tuđa nega i pomoć, dečji dodatak, socijalna pomoć, minimalne plate i penzije. To malo od čega žive, i to im je uskraćeno. To nije samo bruka i sramota Prištine koja demonstrira silu na najslabijima, to je bruka i sramota međunarodne zajednice koja ih podržava u ovome da se naša deca pate pored svih borbi. Ovi jadni roditelji, pored svih ovih nemira i celokupne borbe, žive u strahu 25 godina, do sada bez lekova, namirnica, a sada i bez jedine pomoći koju nam Srbija pruža – navela je ona.

Zdravstveni radnici: Ugrožena nam je egzistencija

Zdravstveni radnici iz centralnog Kosova okupili su se juče ispred Pošte u Gračanici kako bi izrazili negodovanje zbog odluke Centralne banke Kosova o zabrani platnog prometa u dinarima i poručili da su zabrinuti kako za svoju, tako i za egzistenciju pacijenata, koji su, kako kažu, u mnogo težem položaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SRAMNO I NELJUDSKI: Bolesna deca bez novca i lekova zbog monstruma Kurtija”

  1. To ti je kada neki političari izigravaju „heroje“ pre bih rekao lsbaiće pa puštaju iz zatvora svakojake ljude , ovo sve treba da oseti političar koji je potpisao oslobadjanje svih Alabnošiptarskih kriminalaca iz zatvora .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter