Izvor: Kurir.rs
27.03.2023 u 15:26
3

KRISTOFER HIL NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Briselski sporazum se tiče pitanja KiM, a ne rešavanja pitanja manjina!“

Prema njegovim rečima, zvanična politika SAD je da podržava Briselski dijalog i postignuti sporazum, čiji je značajan deo uspostavljenje Zajednice srpskih opština.

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče rešavanja pitanja Kosova i Metohije, a ne pitanja albanske manjine u tzv. Preševskoj dolini.

Predsednik Vučić danas na sastanku sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom

„Moram da budem veoma jasan kada kažem da se dijalog u Briselu tiče rešavanja problema između Prištine i Beograda. Svrha dijaloga nije da rešava bilo kakva druga pitanja, pitanja manjina ovde ili u drugim delovima zemlje“, rekao je Hil odgovarajući na pitanje Bujanovačkih o zahtevima Albanaca iz opština tzv. Preševske doline za reciprocitetom u odnosu na prava Srba sa KiM.

Ambasador je naglasio da je pitanje albanske manjine u Srbiji isključivo pitanje države Srbije i ponovio da „to sa briselskim dijalogom nema nikakve veze“.

„Sporazum, koji je postignut, ni na koji način nema intenciju da prelazi granice“, rekao je ambasador SAD.

Na pitanje novinara o pismu američkih kongresmena koji su posle susreta sa albanskim političarima iz Bujanovca i Preševa od državnog sekretara SAD Entonija Blinkena zatražili formiranje i zajednice albanskih opština ambasador je rekao da poštuje to što kažu kongresmeni, ali da takva zajednica nije deo Briselskog sporazuma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “KRISTOFER HIL NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Briselski sporazum se tiče pitanja KiM, a ne rešavanja pitanja manjina!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter