Izvor:
19.11.2016 u 00:27
0

Krvave borbe pasa u Belegišu: Ukrajinac i Moldavac uhapšeni zbog organizovanja kaveza smrti

Detalji policijske akcije u sremskom selu Belegiš, nadomak Beograda. Oduzeta dva američka staforda, pitbul i aljaski malamut.

Policija je nadomak Beograda otkrila mesto gde su se duže vreme organizovale nelegalne međunarodne borbe pasa. Uhapšene su četiri osobe, dok su im njihovi "ljubimci" oduzeti i smešteni u azil za životinje. Lisice su stavljene jednom Belegišaninu, koji je napravio improvizovani ring u svom dvorištu, njegovom drugaru iz Zemuna, kao i dvojici stranaca – Ukrajincu i Moldavcu.

Ovaj međunarodni lanac presečen je u sremskom selu Belegišu, gde je policija Stare Pazove razotkrila celu mrežu. Prilikom pretresa kuće, u Ulici kralja Petra Prvog, policija je u prostorijama pronašla četiri rasna psa. Jedan aljaski malamut, pitbul i dva američka staforda imali su vidne povrede i ogrebotine, kao i tragove krvi. Bilo je jasno da su nekoliko trenutaka pre toga učestvovali u borbama, na koju su ih naterali njihovi vlasnici.

– Ništa nisam čuo do trenutka kada se iznenada u selu pojavio veliki broj policajaca, ali ni tada nisam slutio o čemu se radi – ispričao nam je u četvrtakstanovnik Belegiša, koji živi nedaleko od kuće u kojoj su se održavale borbe pasa. – Kada sam otišao u obližnju prodavnicu, saznao sam da nam je komšija uhapšen i zbog čega. Žao mi je tih životinja, nije mi jasno kako neko može tako da ih maltretira i muči.

Pojedini Belegišani tvrde kako nisu znali ništa o organizovanju borbi pasa u njihovom mestu. Ipak, pojedinci su čuli režanje i cviljenje pasa, pa je jedan od njih obavestio policiju. Čim su patrole stigle zatekle su stravičan prizor. Improvizovani boks za borbe bio je prepun krvavih tragova. I psi su bili u lošem stanju.

– Došlo je mnogo policije, jedino što sam videla je kako ih uvode u "maricu" – ispričala nam je najbliža komšinica.

Protiv četvorice uhapšenih muškaraca policija je podnela krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Ukrajinac i Moldavac su u Srbiju stigli isključivo zbog borbi pasa i nelegalnog klađenja. Posle saslušanja, proterani su iz Srbije i zabranjen im je ulazak u našu zemlju do daljeg.

Ovo nije prvi slučaj u kom su otkriveni ljudi koji su organizovali borbe pasa na međunarodnom nivou. Ovakva vrsta krvavih takmičenja i ilegalnih klađenja uglavnom se ugovara preko društvenih mreža, najčešće "Fejsbuka". U igri je veliki novac, a borbe se i snimaju pa se prikazuju onlajn. Na taj način se primaju i opklade, sve dok se "meč" životinja ne završi.

DUG I TEŽAK OPORAVAK

– PSI, koje vlasnici vode na borbe mogu tokom meča da dobiju ozbiljne povrede, a neki budu bukvalno i preklani – rekao nam sagovornik iz MUP koji je upućen u tu vrstu ilegalnog posla:

– Neki od njih se oporavljaju i do pola godine, a vlasnici često ne prezaju od toga i da svoje "borce" dopinguju. Mnogi su razvili čitav "biznis" sa ovom vrstom klađenja.

Novosti.rs
Foto: P. Milošević

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter