Izvor: TANJUG
06.02.2024 u 14:45
0

KURTI NAM NEDA DA SE LEČIMO: Odluka Prištine o zabrani dinara preti da ukine lečenje Srba na KiM

Upravnica Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Danica Radomirović izjavila je danas da odluka Prištine da zabrani dinar predstavlja pretnju da dođe do ukidanja lečenja Srba na KiM i do proterivanja srpskog naroda.

POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA POLAGANJEM ZAKLETVE ZAVRŠEN RAD ZA DANAS: Poslanici vlasti položili zakletvu u sali, opozicija u holu! EKIPE HAPPY

„Ovom odlukom, KBC Kosovska Mitrovica i ceo srpski zdravstveni sistem na KiM će biti u izuzetno teškom i nepovoljnom položaju. Ovo nije samo pitanje plata. Postavlja se pitanje kako doći do lekova, sanitetskog materijala, hrane za naše pacijente koje i sada sa teškom mukom nabavljamo, kako doći do sredstava kojima se održavaju naše operacione sale, popravljaju i nabavljaju instrumenti.

Ako ova odluka ostane na snazi, očigledno nikako“, rekla je Radomirović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.
Ona je naglasila da će zbog te odluke srpski zdravstveni radnici na KiM ostati bez mogućnosti da u 21. veku, na tlu Evrope, brinu o zdravlju građana i pomažu pacijentima da ozdrave, oporave se i vrate životnim obavezama.

„U ime svih zdravstvenih radnika zahtevamo od zemalja kvinte da najhitnije reaguju kako ne bi došli u situaciju da Srbi nestanu s ovih prostora. Čemu ta njihova diplomatija, snaga i moć, ako ne stanu na kraj ovom institucionalnom nasilju prema srpskom narodu od strane režima Aljbina Kurtija“, istakla je Radomirović posle održanog kolegijuma načelnika i upravnika Domova zdravlja Kosovska Mitrovica i Leposavić.

Radomirović je pozvala Beograd da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija čitavom svetu ukaže na težak položaj srpskog naroda koji svakoga dana postaje sve teži.

„Ujedno pozivamo i naša strukovna udruženja da u evropskim i svetskim telima reaguju i traže zaštitu srpskih zdravstvenih radnika i institucija na KiM“, zaključila je Radomirović.
(Kraj) dko/gri

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter