Izvor: Kosovo online
28.11.2023 u 17:14
0

KURTI NE PRETI SAMO SRBIMA: Na meti mu je ceo region!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i o problemima sa kojima se suočava srpski narod na toj teritoriji.

Kako su saopštili iz Kancelarije za KiM, Petković je na početku razgovora istakao da je izuzetno važno što se na poslednjoj rundi razgovora na tehničkom nivou Beograda i Prištine, koja je održana nedavno u Briselu, razgovaralo o izradi statuta Zajednice srpskih opština, kao prvog konkretnog koraka u pravcu formiranja ZSO, koju srpski narod na Kosovu čeka više od deset godina.

Petković je, dodaje se, ambasadoru ukazao „na težak položaj srpskog naroda u pokrajini koji eskalatornim i drugim nasilnim i jednostranim potezima svakodnevno ugrožavaju Aljbin Kurti i njegova vlast u Prištini“.

ŠAMAR ZA KURTIJA: Evo kako je Brisel ocenio položaj Prištine

„Srbima se svakodnevno gaze elementarna ljudska i građanska prava na Kosovu i Metohiji, brani im se da glasaju na izborima za narodne poslanike 17. decembra, hapse se bez ikakvih osnova i više meseci drže u kazamatima, dok Kurti politikom terora direktno ugrožava godinama građenu stabilnost na terenu. Istovremeno, Kurti na svaki način pokušava da na vlasti u četiri opštine na severu KiM zadrži svoje lažne gradonačelnike i preko njih dodatno ugnjetava srpski narod“, naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je da promovisanjem ideje „velike Albanije“ i porukom da su danas KBS direktni naslednik terorističke organizacije OVK, Kurti direktno zapretio čitavom srpskom narodu na Kosovu, ali da takve velikoalbanske ideje prerastaju i u pretnje po stabilnost čitavog regiona.

„Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju naglasio je da će, uprkos neodgovornim Kurtijevim potezima, Beograd nastaviti da predano i posvećeno čuva mir i zalaže se za dijalog kao jedini održiv put ka normalizaciji odnosa sa Prištinom. Na kraju razgovora Petković je zahvalio ruskom ambasadoru i njegovoj zemlji na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter