Izvor: happybsc
07.03.2024 u 13:49
0

KURTIJEVA POLICIJA PRETRESA APOTEKE: Još jedan eskalatorni potez prištinskih vlasti SAOPŠTAVA Kancelarija za KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je današnji pretres apoteka u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, navodeći da su to novi eskalatorni potezi prištinskih vlasti s ciljem da život Srbima na severu učine nemogućim i nateraju ih da napuste svoja ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život - od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica.

Kako su jutros preneli lokalni mediji, kosovska carina vrši pretres u apotekama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, zbog sumnje u krijumčarenje robe, odnosno medicinskih proizvoda. Kako su javili mediji, carini asistira Kosovska policija regiona Sever.

UVREDILA GA ISTINA: Kosovski inspektor napustio kongres u Grčkoj, predstavljen kao predstavnik Srbije

Nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Кosovu i Metohiji, premijer Aljbin Кurti sada naš narod na severu КiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Tokom upada u apoteke, kako se navodi, oduzeta je veća količina medikamenata, čime je, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu КiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu.

Кurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Кosova i Metohije, navodi Kancelarija za KiM uz ocenu da je to još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Кurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter