Izvor: Tanjug
07.02.2023 u 10:35
0

„MECI UMESTO ČIPSA I KEKSA“ Ministar Momirović poručio: Prištinski bojkot naših proizvoda je nastavak mržnje prema srpskom narodu

 Prištinska zabrana za srpske proizvode i snimci u kojima se u pakovanjima umesto keksa i čipsa nalaze meci je prema oceni ministra unutrašnje i spoljne politike Tomislava Momirovića samo nastavak politike mržnje prema srpskom narodu.

Prema njegovim rečima, to što je tržišna inspekcija na Kosovu i Metohiji zabranila srpsko ulje sa obrazloženjem da težina ne odgovara propisanoj je čista zloupotreba.

-To je samo nastavak političkog bojkota. Nisu potpuno zabranili prodaju našeg ulja, ali su određeni kontigenti jedne firme povučeni iz prodaje i naloženo je da se ubuduće ne prodaje roba te kompanije- rekao je Momirović.

Istakao je da je nervoza u Prištini velika i da to nije slučajno, a da Srbija insistira na povezivanju na Zapadnom Balkanu što, kako je napomenuo, potvrđuje veliki trgovinski suficit sa zemljama regiona.

DANAS SASTANAK MINISTARA IZ REDOVA SNS SA VUČIĆEM: Potvrdio Tomislav Momirović

Govoreći o cenama osnovnih životnih namirnica, istakao je da su i od kada je počeo rat u Ukrajini cene u Srbiji stabilne i tržište snabdeveno.

-Uspeli smo da se izborimo sa inflacijom, zaustavili smo rast cena. Samo u jednom trenutku je nedostajalo šećera, ali smo brzo sanirali taj problem- rekao je Momirović i dodao da ova nestašica ne može da se poredi sa nestašicama u zapadnoevropskim zemljama.

Istakao je da je država fokusirana na to da se u narednom periodu zadrži i stabilnost tržišta i postojeće cene.

-Mi funkcionišemo u tržišnoj privredi, ne možemo komandnim aktivnostima da zaustavimo cene. Sigurno je da nećemo dozvoliti rast cena, polako ćemo relaksirati i zabrane za osnovne životne namirnice- rekao je Momirović uz napomenu da država mora da zaštiti socijalno najugroženije.

„KAD NEMAJU SVOJE, UNIŠTAVAJU TUĐE!“ Kurtijevi huligani uništili u Orahovcu mural sa likom Novaka Đokovića (FOTO)

Kada je reč o elektronskoj trgovini naveo je da je ona u poslednjih pet godina porasla pet puta a to, kako je rekao, stvara nove izazove, kao što je siva ekonomija.

-Zato uz pomoć tržišne inspekcije i naprednih softverskih sistema uspevamo da je suzbijemo. Više od 800.000 komada robe oduzeto je u prošloj godini- rekao je ministar Momirović.
Zato je građanima savetovao da koristeći elektronsku trgovinu budu pažljivi kada ostavljaju lične podatke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter