Izvor:
17.09.2016 u 16:24
0

MINISTAR NA GRANICI SA MAKEDONIJOM: Đorđević obišao združene bezbednosne snage!

Ministar odbrane Zoran Ðorđević, obišao je sinoć pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Sektoru A, koji obezbeđuju deo granice Republike Srbije prema Republici Makedoniji.

O angažovanju snaga i trenutnoj situaciji u zoni odgovornosti ministra odbrane je informisao pukovnik Vladeta Baltić koji je rekao da su svojim aktivnostima, snage Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova uspele da otkriju više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvate gotovo 50 krijumčara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

– Zadovoljstvo je videti da vojni i policijski sistemi odlično funkcionišu zajedno, usmereni ka istom cilju. Upravo ovo angažovanje pokazuje da, kada naša država ima problem, ima i svoju vojsku i policiju koje taj problem mogu da reše – istakao je ministar Ðorđević.

U nastavku posete Sektoru A, ministar odbrane obišao je položaje vojske i policije u Cakanovcu kod Preševa i raspoređene snage u Miratovačkom polju, gde se uverio da pripadnici vojske i policije efikasno izvršavaju zadatke osmatranja i otkrivanja pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

Ministar Ðorđević je sagledao metode i načine obezbeđenja granice prema Republici Makedoniji, u vidu patrola, kontrolnih punktova i zaseda.

Impresivno je videti da su vojnici i policajci i ovde ka Makedoniji, a i prema Bugarskoj, svojim aktivnostima praktično zatvorili granicu i onemogućili prolazak ilegalnim migrantima – rekao je Ðorđević.

On je dodao da su vojska i policija spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije i da rezultati koje ova dva sistema postižu primoravaju ilegalne migrante da pronalaze nove rute do svojih krajnjih odredišta.

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter