Izvor: HappyBSC
25.05.2022 u 15:33
0

MINISTAR SELAKOVIĆ ČESTITAO DAN AFRIKE: Srbija je iskren i posvećen partner ovim zemljama i narodima

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku povodom obeležavanja Dana Afrike u kojoj je poručio da je Srbija iskren i posvećen partner zemljama i narodima Afrike, podvukavši spremnost Srbije za produbljivanje i intenziviranje svestranih veza sa zemljama ovog kontinenta.

Naglasivši da se Dan Afrike u našoj zemlji tradicionalno obeležava kao Dan prijateljstva sa narodima Afrike, Selaković je ukazao da na taj način nastojimo da negujemo i istaknemo važnost očuvanja saradnje sa zemljama Afrike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U čestitki upućenoj afričkim kolegama, koju je stalnim delegacijama afričkih zemalja pri Unesku distribuirala Stalna delegacija Srbije pri ovoj organizaciji, Selaković je posebno naglasio da Srbija snažno ohrabruje podršku Uneska Africi i da duboko veruje da Uneskov prioritet Afrika doprinosi ne samo daljem razvoju i napretku afričkih zemalja, već i dobrobiti Organizacije.

U tom smislu Selaković je ukazao da je Srbija prihvatila poziv da bude jedan od osnivača Grupe prijateljstva Uneskovog prioriteta Afrika.

-Srbija snažno podržava sve inicijative koje su usmerene ka osnaživanju kulturnih, ekonomskih i političkih veza sa afričkim zemljama, na bilateralnom i multilateralnom nivou. Sa posebnim uvažavanjem stavljam akcenat na Unesko, koji našoj saradnji utemeljenoj na principima solidarnosti, tolerancije i međusobnog uvažavanja pruža značajan prostor za dalje unapređenje- naveo je šef srpske diplomatije.

VUČIĆ U DAVOSU SA SVETSKIM ZVANIČNICIMA: Evo sa kime je predsednik imao sastanke (FOTO)

Selaković je u čestitki potvrdio i da će program stipendija za mlade iz afričkih zemalja za studiranje na univerzitetima u Srbiji biti proširen, zaključivši da je to direktan podsticaj mladim generacijama, koje će u budućnosti biti baštinici naše prijateljske tradicije i međusobne podrške.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter