Izvor:
09.11.2017 u 15:16
0

MINISTARKA JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Srbija bi mogla i pre 2025. godine da uđe u EU!

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je kao "veoma pozitivnu" izjavu predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera, da bi Srbija pre 2025. godina mogla da postane članica EU i istakla da to samo jača uverenje da je Srbija na pravom putu.

– Predsednik Junker ovom porukom zapravo pokazuje da Evropska unija još uvek ima liderske sposobnosti i da računa na Srbiju kao na deo svojih liderskih sposobnosti i sada i u budućnosti kada postanemo članica EU. Mislim da je to jedna jako dobra poruka – rekla je Joksimović za televiziju Pink.

Ona je napomenula da je bilo reči o datumima, ali da nije precizirano da li će biti pre ili posle 2025.

– Mi smo o datumima govorili, da li će biti pre 2025, da li će biti posle, nisu to tako zapisani datumi, ali ono što je važno to je da naši građani znaju da smo mi obećali reforme građanima i bolju, uređeniju zemlju, viši životni standard. To je ono što je prioritetni cilj vlade, a ovakve poruke svakako doprinose da budemo uvereni još više u činjenicu da smo zaista na pravom putu – poručila je Joksimović.

Junker je u sredu, odgovarajući na pitanje Tanjuga o namerama EU koje bi trebalo da budu predstavljene u Stragiji o uspešnom pristupanju dve države koju je Junker izneo u radnom programu Evropske komsije, odgovorio – Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025 –

Predsednik Evropske komsije je posle sastanka sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim izneo zadovoljstvo namerama Bugarske da EU integracije Zapadnog Balkana stavi među prioritete bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine.

Sredinom maja, naime, u Sofiji će biti organizovan samit EU sa liderima država Zapadnog Balkana.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter