Izvor: Sputnjik
20.12.2023 u 18:32
0

MRAČNA NAMERA DIKTATORA KURTIJA: Evo zašto je OKUPACIONA POLICIJA upala ponovo u BANJSKU!

Upad kosovske policije u „Rajsku banju“ je tek početak specijalne operacije Prištine na severu Kosova i Metohije u smislu otimanja srpske imovine kako bi se postepeno izmenila struktura stanovništva, upozorava istoričar iz Kosovske Mitrovice Luka Jovanović.

Kosovska policija je, kako je saopšteno, po nalogu Agencije za privatizaciju u Prištini preuzela kompleks „Rajska banja“ u blizini manastira Banjsk pod izgovorom da navedeni objekat „nema adekvatnu dozvolu za rad“.

Početak vojne okupacije Severa

Iz Agencije je najavljeno da će kompleks biti pretvoren u policijsko-vojnu bazu, a odmah po preuzimanju policija Kosova je isterala radnike iz objekta i promenila brave.
Univerzitetski profesor istoričar i političko-društveni komentator Luka Jovanović sa Kosova i Metohije nema dilemu da je ovo školski primer „vojne okupacije severa Kosova“ sa kojom se uporedo odvija oduzimanje srpske državne imovine.
„Nema više sumnje da je ovaj čin pokazatelj da ukoliko međunarodna zajednica ne bude insistirala na lokalnim izborima na severu KiM, da će Srbi vrlo dugo ostati nemoćni da učine nešto po pitanju svega što se ovde dešava,“ upozorava Jovanović.
Ovo preuzimanje „Rajske banje“, dodaje naš sagovornik, i preimenovanje turističkog objekta u vojnu i policijsku bazu šalje Srbima samo jednu poruku:
„Poruku da Kurti i te kako koristi svojih pet minuta da sve što je moguće uradi kako bi mogao, slobodno da kažem, da vojno okupira Sever u narednom periodu a izgleda da su posebno usmerili snage da pod raznim izgovorima preotmu sve što se tiče imovine koja je vezana za Beograd, kao što je i ova. Cenim da će ovaj objekat vrlo brzo završiti u rukama nekog albanskog tajkuna, čime se menja i struktura celokupnog stanovništva u ovom delu KiM,“ strepi Jovanović.

Novi vid pritiska

Naš sagovornik podseća da je u većinu objekata na severu Kosova i Metohije Beograd direktno ulagao sredstva i da su baš takvi objekti na udaru Kutija.
„Jasno je da se oni neće na ovome zaustaviti i da će u narednim mesecima nastaviti da uzurpiraju našu imovinu, bilo da je ona privatna ili imovina države Srbije,“ uveren je Jovanović.
Povodom ovog događaja oglasio se i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je ocenio da je upad prištinske policije u kompleks „Rajska banja“ u Banjskoj, kod Zvečana, deo plana etničkog čišćenja Srba iz južne pokrajine.
On je rekao da je Priština i na ovaj način potvrdila nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks „Rajska banja“ jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije.

Prema njegovim rečima, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, „jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter