Izvor: tanjug
12.08.2022 u 18:03
0

Na poziv guvernerke Narodne banke Srbije sve banke u Srbiji su pristale na „džentlmenski dogovor“!

Na poziv guvernerke Narodne banke Srbije sve banke u Srbiji su pristale na „džentlmenski dogovor“ sa NBS i donele odluku da u narednih godinu dana neće povecahavati naknade koje se naplaćuju građanima na platne usluge, rekla je danas za Tanjug viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić.

„Reč je o setu mera koje je Narodna banka donela juce na sednici izvršnog odbora a deo tog seta mera je i poziv guvernera bankama da u narednih godinu dana ne povećavaju naknade koje naplaćuju građanima za platne usluge. Drugi deo tog džentlmenskog sporazuma NBS i banaka je da banke koje su povećavale usluge od prvog januara 2021. snize te naknade za 30 odsto“, rekla je Stanić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, dodala je, propisan je i osnovni paket, odnosno račun sa osnovnim uslugama koji može da koristi svaki građanin Srbije.

„Cena tog paketa će iznositi maksimalno 150 dinara, a on sadrži uplate i isplate sa računa, vođenje računa, elektronsko mobilno bankarstvo, debitnu karticu, plaćanje QR kodom“, rekla je viceguvernerka.

Ona je dodala da korisnik ima pravo da nadogradi paket ukoliko ima potrebu za dodatnim uslugama, ali i u tim slučajevima postoje uslovi za banku.

MINISTARSTVO PROSVETE BI MOGLO DA DONESE VELIKE PROMENE: Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji TEST na maloj maturi?!

„Ako građanin želi da taj paket sa osnovnim uslugama nadogradi sa dodatnim uslugama kao što su prekoračenje računa, čekovi, kreditna kartica ili devizni račun, on na to ima pravo, ali banka ne može ponuditi te usluge na način da ga time stimuliše da on pređe na skuplji paket.

Ugrađeni su ti mehanizmi kojima će banka morati da mu ponudi po cenama koje će i dalje činiti taj osnovni paket povoljnijim u odnosu na prvi sledeći najjeftiniji paket u samoj banci“, objasnila je Stanić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter