Izvor: Novosti
19.02.2024 u 14:28
1

NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO SRBIJU: Kineski šef diplomatije – Vučić će voditi srpski narod ka većim dostignućima

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da će ta zemlja nastaviti da čvrsto podržava Srbiju u očuvanju njenog suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta.

On je to rekao nakon sastanka sa predsednikom Srbije Alekdsandrom Vučićem koji se održao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 17. februara, i dodao da će to ne samo učvrstiti čelično prijateljstvo dve zemlje, već će se suprotstaviti separatističkim akcijama, zaštiti ciljeve i principe Povelje UN i zaštititi međunarodno pravo, prenela je kineska agencija Sinhua.

Prema njegovim rečima, Kina je voljna da ojača saradnju na visokom nivou i da planira da kinesko-srpske odnose podigne na novi nivo.

Vang je rekao i da su odnosi Kine sa Srbijom izdržali testove drastičnih međunarodnih promena i da je tako stečeno iskreno i duboko prijateljstvo.

– Kina čvrsto veruje da će Vučicć voditi srpski narod ka većim dostignućima na putu nacionalnog razvoja i revitalizacije, rekao je Vang, koji je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kineskog predsednika Si Đinpinga.

Vang je dodao da je snažna kinesko-srpska saradnja u skladu sa dugoročnim interesima obe strane, napominjući da zemlja, bez obzira da li je velika ili mala, može da dobije ugled i poštovanje svih strana u međunarodnoj zajednici sve dok održava „čvrst i nepopustljiv karakter“.

Predsednik Vučić izjavio je u subotu, povodom tog sastanka, da je obavestio kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jija o stepenu ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i da su razgovarali i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo dve države i naroda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO SRBIJU: Kineski šef diplomatije – Vučić će voditi srpski narod ka većim dostignućima”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter