Izvor: 24SEDAM.RS
22.02.2024 u 10:23
2

NEMA DINARA NA KOSOVU, SRBI U REDOVIMA ČEKAJU POMOĆ SVOJE ZEMLJE: Priština odbija da o problemu razgovara

U srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema danima, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac

Redovi ljudi različitih socijalnih i društvenih kategorija i danas ispred Pošte i Banke Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, čekajući na isplatu dinara za namirenje osnovnih potreba i obaveza.

Ukazuju da su u problemima zbog odluke Prištine o ukidanju dinarskog platnog prometa, jer su u nekoliko poslednjih dana dobili uplate socijalne pomoći, dečijeg dodatka, plata iz centralne Srbije, ali da do novca ne mogu da dođu.

U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima se na šalterima iz zaliha isplaćuje najviše do 10 hiljada dinara ili isti iznos u evrima. U srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema danima, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac.

Prosvetnim radnicima juče su uplaćene zarade iz centralne Srbije, ali nisu mogli da ih podignu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NEMA DINARA NA KOSOVU, SRBI U REDOVIMA ČEKAJU POMOĆ SVOJE ZEMLJE: Priština odbija da o problemu razgovara”

  1. Misle da ćemo se odreći ostalog dela tzv države Kosovo , nikada , dobro treba da zapamte . Ko se odrekne od političara biće proklet do sedmog kolena .

    1
    1
    Odgovori
  2. Vreme je da se svim stranim organizacijama UN , Eurleksu, FN i svim ostalima da se da rok da napuste Srpsko Kosovo i Metohiju da im se otkaze gostoprimstvo, jer nisu obavili onaj zadatak zbog kijeg su dosli na Srpsko Kosovo i Metohiju a to je zastita Srba i drugih nealbanaca. Vojska Srbije da se uputi na administrativnu granicu sa Kosovom i Metohijom. Dosta je bilo Kurtija i njegovih pritisaka na Srbe na Srpskom Kosovu i Metohiji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter