Izvor: Tanjug
03.03.2023 u 21:43
3

PORUKA NEMAČKE VLADE: Deo aneksa sporazuma su i koraci ka stvaranju ZSO

Susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu važan je korak ka uspostavljanju temelja stabilnog odnosa između Beograda i Prištine, ocenjuje nemačka vlada.

Na osnovu toga dve strane moraju da se obavežu da što pre postignu dogovor oko Aneksa koji opisuje korake njegove implementacije, smatra nemačka vlada, izjavio je za današnju prištinsku „Gazetu ekspres“ portparol nemačke vlade.

VUČIĆ I AMBASADORKA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA MAKLAOD: Razgovori o Briselu i koracima za formiranje ZSO (FOTO)

Kada govore o Aneksu sa opisom koraka implementacije, Nemci preciziraju da bi deo Aneksa trebalo da budu i koraci za stvaranje Zajednice srpskih opština.

Prema rečima portparola, Beograd i Priština su 27. februara preduzele važan korak u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija usaglašavanjem o predloženom tekstu koji ima za cilj da njihov odnos postavi na novu i stabilnu osnovu.

-Na osnovu ovoga, očekujemo da će se obe strane sada uključiti u brze i sveobuhvatne razgovore kako bi se dogovorili o koracima koji su neophodni za sprovođenje ovog sporazuma. Cilj bi trebalo da bude da se ovaj sporazum uskoro zaključi u dobroj nameri i sa aneksom koji opisuje njegovu implementaciju. Deo toga trebalo bi da budu i koraci za stvaranje Zajednice/ srpskih opština- istakao je portparol nemačke vlade.
Vlada Nemačke podseća da je Evropski savet u svojim zaključcima od 9. februara izrazio podršku ovom važnom sporazumu i istovremeno pozvao obe strane da ga sprovedu u potpunosti i bez uslova, uključujući zahtev da se ispune obaveze preuzete u okviru dijaloga.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMBASADOROM HILOM: „Saglasili smo se da je hitno formiranje ZSO od prioritetnog značaja“ (FOTO)

Ovde se podrazumevaju sporazumi iz 2013. i 2015. godine o stvaranju Zajednice srpskih opština.

Evropski savet je u zaključcima od 9. februara izrazio podršku ovom važnom sporazumu i istovremeno zatražio od Beograda i Prištine da u potpunosti i bezuslovno sprovode obaveze koje su preuzele u okviru dijaloga, uključujući sporazume iz 2013. i 2015. godine o stvaranju Zajednice srpskih opština, ukazuju iz Vlade Nemačke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “PORUKA NEMAČKE VLADE: Deo aneksa sporazuma su i koraci ka stvaranju ZSO”

  1. “Deo Aneksa sporazuma…” kakvog sporazuma, o cemu? A sta se krije iza “da se ovaj sporazum uskoro zaključi u dobroj nameri i sa aneksom…”? Reci U DOBROJ NAMERI izdaju stvarnost sta se krije, a to je EU tretman dogovora ili ugovora isto kao Minsk 1 i 2. Vec vidjeno, EU ugovor nije vredan papira na kojem je napisan.

    3
    0
    Odgovori
  2. Нека душмани Немци и остали Светски Зликовци,праве СЗО у својим Земљама,када је то добро,а не у Србији.Господ нека им Запрети.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter