Izvor:
18.05.2017 u 18:25
0

NIKOLIĆU ORDEN OD LUKAŠENKA: Odlikovan za širenje prijateljstva među narodima!

Predsedniku Srbije Tomislavu Nikolić danas je u Minsku predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko uručio Državnu nagradu Belorusije – orden Prijateljstva naroda.

Nikolić i Lukašenko, na čiji poziv je predsednik Srbije doputovao u radnu posetu Belorusiji, imali su bilateralni sastanak.

Predsednik Nikolić je, u pratnji predsednika Minskog gradskog izvršnog komiteta Andreja Šoreca, obišao Trg pobede u glavnom gradu Belorusije i položio venac na Spomenik pobede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić je podsetio da je prva njegova poseta kao predsednika Srbije bila Belorusiji kao znak prijateljstva i da se ne slaže sa sankcijama koje su uvedene toj zemlji.
Danas, na kraju mandata, kako je rekao, imao je obavezu da ponovo dođe u Minsk da se sretne sa velikim prijateljem Srbije i njegovim ličnim prijateljem Aleksandrom Lukašenkom.

– Želeo sam da sumiramo šta smo to sve uspeli za ovih pet godina da podignemo u odnosima Srbije i Belorusije, da vidimo gde još nešto škripi, kako može da se nastavi. Velike su turbulencije u svetu, a prijateljstvo Srbije i Belorusije ostaje zauvek – rekao je Nikolić.
On je naglasio da je sa kolegom Lukašenkom razgovarao o velikim in

vesticijama beloruskim u Srbiji i srpskim u Belorusijim i zajedničkim investicijama u proizvode iz namenske industrije koje bismo prodavali drugim državama.
– Srbija ima velikog prijatelja u Belorusiji, Belorusija u Srbiji. Belorusija mnogo očekuje od saradnje Srbije sa Kinom pošto je Kina opredelilla Srbiju za stožer saradnje sa jugoistočnom Evropom", rekao je Nikolić.

Dva predsednika razgovarali su i o napretku Srbije u pregovorima sa EU i kakvi problemi još očekuju našu zemlju na tom putu.

– Mislim da će Srbija nastaviti potpuno istu politiku prema Belorusiji kao do sada. Mislim da će i novi predsednik imati velikog saradnika i velikog prijatelja u predsedniku Lukašenku i da mi možemo samo da očekujemo nastavak dobrih vesti u odnosima Srbije i Belorusije – zaključio je Nikolić.

Izvor: Tanjug

Foto: Twitter/Šumadinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter