Izvor: alo
30.01.2024 u 12:16
0

ODLUKA RIKA O USVAJANJU IZVEŠTAJA: Može da se zakaže konstitutivna sednica skupštine

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas izveštaj o sprovedenim izborima za narodne poslanike Skupštine Srbije, što je prema rečima predsednika RIK-a Vladimira Dimitrijevića obaveza ove komisije, a nakon čega može da se zakaže konstitutivna sednica republičkog parlamenta.

On je predstavljajući izveštaj podsetio da su izbori raspisani 1. novembra odlukom predsednika Republike, da su održani 17. decembra prošle godine i ponovljeni na 35 biračkih mesta 30. decembra kao i na osam biračkih mesta 2. januara ove godine.

UTICAJ AMERIČKE PREDIZBORNE KAMPANJE NA SRBIJU: Dijalog Amerike i Srbije moguć samo uz Trampa

Naveo je da je Republičkoj izbornoj komisiji podneto 20 izbornih lista od kojih je ona proglasila 18. „Na proglašenim listama bilo je 2.817 kandidata za narodne poslanike, među kojima je bilo 1.611 muškaraca i 1.206 žena“, rekao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima na dan 15. decembra u Srbiji je bilo 6.500.666 birača a izbori su održani na 8.273 biračka mesta. Istakao je da je Republička izborna komisija usvojila veliki broj odluka i rešenja u vezi sa izborima, među kojima je i rešenje od 22. janaura o dodeli mandata narodnih poslanika, Danas usvojeni izveštaj o izborima biće upućen Skupštini Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter