Izvor: BSC HAPPY/KURIR
17.11.2023 u 16:38
2

ORBAN PORUČIO BRISELU: „Srbija ima pravo da sedi na dve stolice“

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je na 11. konferenciji predsednika parlamenata zemalja jugoistočne Evrope da proširenje Evropske unije mora da se desi, i da se za pozitivnu sliku u EU mora boriti.

– Zemlje centralne Evrope vide pridruživanje Zapadnog Balkana kao priliku i izvor energije i snage – rekao je on u zdanju mađarskog parlamenta u Budimpešti.

On ističe da ako region ne postane deo EU, „geopolitička rupa između Mađarske i Grčke“ može privući druge sile.

Orban kaže da iako je sporazum Srbije o slobodnoj trgovini sa Kinom „nespojiv sa članstvom u EU, Srbi imaju pravo da sede na dve stolice“.

Ističe i da je to način da se EU podstakne na akciju.

Evropskoj uniji nije potrebna unutrašnja reforma da bi integrisala „barem najspremnije zemlje jugoistočne Evrope“, rekao je mađarski premijer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ORBAN PORUČIO BRISELU: „Srbija ima pravo da sedi na dve stolice“”

  1. Ma ne samo to gospodine Orbane , svi na svetu imaju pravo da razmiljaju kako oni žele i tako da rade , a ne samo Amerika da radi kako ona hoće , nećemo u torove nikakave da nam komanduju razni likovi šta treba da radimo suštinski d aradimo za njih , šta će nam onda države i političari , svi na svetu političari ako već ne mogu gradajni treba da se bore da nema svetskog jednoumlja , da se ne mora raditi onako kako drugi narede, neka Amerikanci i Englezi i Nemci to kod sebe i nad svojim narodom rade , a kako rade što reče Bobo u komentaru niti ih ko bira od strane domaćih gradjana niti su po njihovoj volji a i u Americi smo videli da su izbori dok je bio Tramp pokradeni a i vidimo šta mu sve rade , mada je Tramp sličan ovima sada koji su na vlasti u Americi i to po pitanju „ratovanja“ Izraelaca nad Palestinskim civilima, bruka .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter