Izvor: Tanjug
09.03.2022 u 09:49
0

Peter Sijarto: Mađararska i Srbija znaju da ceni mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto prisustvuju polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike stočne hrane UBM grupacije u Adaševcima

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto rekao je da mu je velika čast što u prisustvu predsednika Vučića danas polažu kamen temeljac za ovaj pogon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Živimo u teškim vremenima, jer se suočavama sa izazovima sa kojima se naša generacija nije suočavala. Kada smo mislili da smo ostavili iza sebe ekonomsku i zdravstvenu krizu, počeo je rat u našem susedstvu. Ako neko zna da ceni mir, to su onda Srbi i Mađari. Ponosni smo na naš odnos – rekao je Peter Sijarto.

Šef mađarske diplomatije je rekao da Mađarska želi mir, i da Srbi i Mađari najbolje znaju da cene mir.

Kako je dodao, možemo da vidimo kako su zemlje iz neprijateljstva prešle u prijateljstvo, čemu svedoči saradnja.

– Mnogo je trebalo da se učini do tada, da budemo hrabri, donesemo smele odluke i bilo je neophodno poštoivanje jednih i drugih. Naše zemlje su bile spremne, i sada između naših naroda imamo dobre i odlične ekonomske odnose – istakao je Peter Sijarto.

Sjarto navodi da je Srbija sa Mađarskom prošle godine imala rekordnu ekonomsku razmenu, a današnje otvaranje fabrike je još jedna svetla tačka odnosa dveju zemalja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter