Izvor: happybsc
24.08.2023 u 10:29
1

POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: Ministarka objasnila po čemu će se razlikovati od prošle

Nova školska godina je na pomolu. Sledećeg petka učenici osnovnih i srednjih škola vraćaju se u klupe. Ministarstvo prosvete školama je dalo smernice za rad, a kako bi njihova primena trebalo da izgleda u praksi, čemu nas je naučila prethodna godina i koje su najvažnije lekcije pred nastavnicima, đacima, ali i roditeljima govori ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović je  izjavila da su smernice koje su poslali rezultat su vrlo ozbiljnog multisektorskog rada.

-Ministarstvo prosvete je bilo koordinator, ali čitava vlada, sugestije predsednika države, roditelja, učenika, stručnjaka, Filozofskog fakulteta, Instituta za mentalno zdravlje, sve je vrlo uticalo na sadržaj tih smernica koje smo poslali 18. avgusta da bi nastavnička veća, pre svega profesori i nastavnici u osnovnim i srednjim školama mogli da se pripreme-, navodi Đukić Dejanović.

Profesor ekonomije OBJASNIO: „Dobro je što Srbija ima alternativu poput BRIKS-a“

Prema njenim rečima, obrazovno-vaspitni rad će u ovoj školskoj godini biti prožet obavezom svih nas da bezbednost dece, ali i negovanje onih vrednosti koje znače prave ljudske vrednosti za učenike, negovanje relacija u kojima ima poštovanja, poštovanje različitosti u saradnji, to će biti neka tendencija koja će se odvijati na različite načine i u školskim i u vanškolskim aktivnostima, koje će biti praćene zajedništvom učenika, nastavnika i roditelja kao aktera učenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA: Ministarka objasnila po čemu će se razlikovati od prošle”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter