Izvor: Kurir.rs
15.08.2022 u 11:34
0

PREDSEDNIK VUČIĆ NA VOJNOJ AKADEMIJI: Prikaz novog srpskog naoružanja i vojne opreme!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije, za potrebe jedinica Vojske Srbije.

Predsednik Vučić otkrio imena mogućih mandatara za sastav nove vlade: „Predložiću nastavak saradnje sa SPS-om i u budućoj vladi!“

Po dolasku na Vojnu akademiju, predsednik Vučić je izvršio smotru postrojenog zastavnog voda.

– Mi smo ovo proizveli, nismo kupili – rekao je predsednik.

Na akademiji je, između ostalog, izložena univerzalna prevozna artiljerijska računarska stanica, namenjena za obezbeđivanje preduslova za određivanje elemenata za gađanje, čime se obezbeđuje kvalitetnije upravljanje vatrom.

– Kakva je Nora momci? Da li ste zadovoljni – upitao je predsednik, a od pripadnika vojske dobio pozitivne i potvrdne odgovore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predstavljen je i Pasars četvorocevac, namenjen za zaštitu kopnenih snaga na maršu i tokom izvodenja borbenih dejstava, kao i kombinovani samohodni PVO sistem PASARS- 16.

– Jel dobro povećanje plata od 25 odsto – upitao je predsednik i dobio odgovor da je „povećanje odlično“.

Vojska Srbije koristi i novi terenski automobil, koji služi za prevoz ljudstva i transport oružja i materijala mase do 1,4 tone i priključnih sredstava ukupne mase do 1,7 tona, a izloženi su i terenski automobil FAP 2228, automatski bacač granata, kao i novi „Zastavin“ pištolj, te optički i refleksni nišani.

Izloženo je i borbeno oklopno vozilo „Lazar 3“, kao i samohodna haubica „Nora“.

Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije za potrebe jedinica Vojske Srbije je organizovan na Vojnoj Akademiji.

Pored predsednika Srbije, kao vrhovnog komandanta Vojske Srbije, prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme prisustvuje i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Prikaz će biti organizovan u 11.00 časova, na Vojnoj Akademiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter