Izvor: happybsc
29.10.2023 u 10:36
1

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO ZNAČAJNA IZDVAJANJA: Penzije i plate će samo rasti, prosečna plata u Srbiji će biti oko 1.400 evra do 2027

Kasnili smo godinama, to znači da će u Beogradu plata biti 1.700 evra. Penzije će biti u najmanju ruku 620 evra. Strašno je važno i da će minimalna zarada biti u tom trenutku bude najmanje 650 evra, da obrišemo taj prag siromaštva. To su velike vesti – kaže Vučić.

Predsednik saopštava dobru vest o posutima za penzionere i studentske karte koje će se izdavati i time se ostavruje značajna uštead najstarijoj i njavažnijoj populaciji, a to je i popularizacija nše države u turističkom smislu.

On je saopštio da će uz studentske kartice koje država uskoro počinje da izdaje mladi dobijati 20 odsto popusta na karte za voz, i 10 odsto na avionske karte.

– To znači da se naše nacionalne kompanije odriču profita. Mi sada letimo za Njujork, to je bila neprofitabilna linija, a sada najviše zarađuje. Ponosan sam na Srbiju koja leti u Ameriku, i u Kinu. Leteli smo u Izrael kada ni Lufthanza nije letela – kaže predsednik.

Vučić je rekao da će oko 1. decembra korisnicima socijalne pomoći biti isplaćeno 10.000 dinara.

– To su velike vesti! I lica koja pomažu slepima, dementnim osobama i starijim licima sa neizlečivim bolestima, i oni će dobiti dodatnu pomoć. To je 51.000 ljudi. Svi će dobiti po 10.000 dinara – kaže on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO ZNAČAJNA IZDVAJANJA: Penzije i plate će samo rasti, prosečna plata u Srbiji će biti oko 1.400 evra do 2027”

  1. Koji iznos pomoći će dobiti stariji od 65 godina, koji ne primaju penzije???Država uporno diskriminiše ove građane.Zašto?Zaobilazi ih u pogledu bilo koje vrste pomoći.Zašto nemamo socijalne penzije?U toj grupi građana većina ih ima 3,5ili 7,10 godina penzijskog staža.Zašto im ne vratite novac koji su izdvojili u Fond PiO za te godine, kada već ne želite da im date socijalne penzije?Građani koji nemaju dana radnog staža nisu imali plaćen godišnji odmor, bolovanje, prevoz, topli obrok…, a plaćali su sve poreze i namete državi, kao i oni sa platama, zaslužuju penziju više nego neki penzioneri.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter