Izvor:
13.01.2019 u 08:32
0

PROSLAVA SRPSKA NOVE GODINE ŠIROM SRBIJE: Vatromet ispred Hrama Svetog Save za Beograđane, a za Nišlije Nataša Bekvalac !

Nova godina po starom, Julijanskom kalendaru, tzv. Srpska nova godina u Beogradu će večeras biti obeležena vatrometom ispred Hrama Svetog Save na Vracaru, dok se u više gradova organizuje doček na trgovima uz muziku.

U Beogradu ce se slaviti kod Hrama Svetog Save u okviru manifestacije "Božicno seoce", koja traje do 28. januara, a u muzičkom programu nastupiće Leksington bend u 21.00 sat, a tačno u ponoć biće vatromet. Uveče je u crkvama predviđeno praznicno bdenje, moleban koji se služi na kraju svake godine, a stari običaj je da se u toku noci služe vruca rakija, vino i krofne.

U Novom Sadu, omladinskoj prestonici Evrope, koji ce za dve godine dobiti i titulu Evropske prestonice kulture, slavice se na više od 40 lokacija u gradu, a deo programa biće besplatan na otvorenom. Neki od učesnika su Sanja Ilić i Balkanika, Lena Kovačević, Atomsko sklonište, Parti brejkersi i drugi.

U Pomoravskom okrugu doček na trgovima biće organizovan u Jagodini i Svilajncu. Na centralnom trgu u Jagodini, Skveru omladine, od 22.45 nastupiće folk pevač Haris Džinović, a u Svilajncu, na Trgu Stevana Sinđelića, od 23 sata Koktel bend i Snežana Babić Sneki, rečeno je Tanjugu u ovim opštinama. Šefica informatvne službe opštine Svilajnac Ivana Todorov rekla je da će se na dočeku na trgu služiti kuvana rakija i vino i čaj, a biće priređen raskošan vatromet. Druge opštine u ovom okrugu: Ćuprija, Despotovac, Paraćin i Rekovac, neće organizovati doček na trgovima. Skupština grada Jagodine, organizovaće tradicionalni doček za zaposlene u privredi, zdravstvu, školstvu, kulturi, informisanju, policiji i pravosuđu u restoranu "Tigar".

U Vrnjackoj Banji na trgu nastupaju "Osvajaci", a u parku Svetog Save u Nišu Nataša Bekvalac.

– Svi su spremni za Srpsku novu godinu. Tu su i naši planinski centri, kao što je na primer Zlatibor, onda banje, kao što je Vrnjacka banja, tako da možemo ocekivati veoma veselu Srpsku novu godinu. Oni koji vole mirniji docek, svakako ce to uciniti kod svoje kuce sa svojom porodicom i najbižima – napominje Olga Baletic iz Turisticke organizacije Srbije.

U svim opštinama sa srpskom vecinom na Kosovu i Metohiji, veceras će biti organizovani doceci. Postavljaju se pozornice, bine za koncerte i predstave koje ce danas i veceras biti organizovane. Predsednik opštine Gracanica Srdan Popovic kaže da se ocekuje bogat program uz pecenog bika, kuvanu rakiju, kuvano vino. Građane ce zabavljati lokalni di-džejevi, a zatim se ocekuje nastup Tropiko benda. Takode, bice organizovana i Ulica otvorenog srca, koja ima za cilj da se pomogne maloj Neveni iz Lipljana koja boluje od leukemije.

Svi koncerti na otvorenom širom zemlje završice se velikim vatrometom u ponoć.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@JovanceSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter