Izvor: Kosovo online
11.06.2023 u 11:15
0

PROTEST SRBA NA SEVERU KIM: U Leposaviću mirno jutro, narod ne odustaje od svojih zahteva, sede ispred zgrade opštine

Sada ih deli samo metalna ograda okićena srpskim zastavama.

U Leposaviću je jutro mirno, a Srbi su se kao i proteklih dana okupili ispred zgrade opštine da izraze svoj protest zbog nelegalnih gradonačelnika u opštinama na severu i prisustva specijalaca tzv. Kosovske policije, javlja.

SITUACIJA U ZVEČANU MIRNA: Srbi i dalje protestuju

Jedna grupa ljudi danonoćno motri na zgradu opštine gde se već više od dve nedelje nalazi novoizabranih gradonačelnik Ljuljzim Hetemi.

U krugu oko zgrade raspoređeni su vojnici italijanskog Kfora koji sada čine obruč umesto bodljikave žice, a iza opštine su i dva oklopna vozila specijalnih jedinica policije koja stoje pekirana do mesta gde se takođe može ući i izaći iz opštinske zgrade i gde je još uvek delimično ograđeno bodljikavom žicom.

Meštani najsevernije opštine Leposavić ne odustaju od svojih zahteva iskazujući to mirnim protestima i performansima, sportskim aktivnostima, tradicionalnom igrom i pesmom koje su proteklih dana izvodili na mestu gde su stacionirani vojnici Kfora, a od kojih ih je proteklih dana delila bodljikava žica.

Okupljeni zahtevaju da kosovski specijalci napuste opštinske prostorije, da novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti nasilno uzurpiranu zgradu koju nije napuštao 14 dana , kao i da budu oslobođeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni 29. maja pre početka sukoba meštana Zvečana i Kfora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter