Izvor: Tanjug
28.03.2023 u 15:41
0

RAZGOVOR U BRISELU: Sastanak Petkovića i Bisljimija 4. aprila

Sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće održan 4. aprila u Briselu.

Portparol Evropske komisije Petar Stano ranije danas najavio je da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Srbije i takozvanog Kosova.

Njih su posrednici EU pozvali kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare.

PETKOVIĆ PORUČUJE: „Kurti bi najviše voleo da na Kosovu i Metohiji nema Srba“

On je istakao da mu je drago što su razgovori vođeni u Ohridu postali popularni u regionu i istakao da dalje stvari treba činiti korak po korak.

– Načinili smo veoma važan korak u Ohridu, dogovor o ankesu je postignut, a sada treba da prionemo na implementaciju, rekao je Stano.

On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji.

– Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme, rekao je Stano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter