Izvor: Alo.rs
23.10.2023 u 12:05
0

ŠAMAR ZA KURTIJA IZ BRISELA: Evropski funkcioner o nasilnom oduzimanju zemlje Srbima

Postoje ozbiljne, fundamentalne sumnje kada je reč o eksproprijaciji zemljišta na severu Kosova, zbog čega su sve relevantne međunarodne institucije posvetile ovom pitanju, poručio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

OPET NEZADOVOLJAN: Velika petorka iznela novi plan, Kurti traži novi pristup

Vlada u Prištini nedavno je odbacila sve primedbe EU, ambasade SAD na Kosovu i OEBS u vezi sa eksproprijacijom imanja Srbima u Leposaviću i Zubinom Potoku koje se već mesecima sprovodi, jer je, kako tvrde u Prištini, sve urađeno u skladu sa zakonom, pa je ova izjava Bilčika ozbiljan šamar za Aljbina Kurtija i njegovu vlast.

Bilčik za Kosovo onlajn navodi da je vladavina zakona krucijalna, kao i da pitanje eksproprijacije zemljišta na severu Kosova ostaje otvoreno pitanje koje opterećuje dijalog.

– Svima na zapadnom Balkanu govorimo da se oslanjaju na vladavinu prava ukoliko žele da napreduju u evropskim integracijama. Sve promene u vlasništvu zemljišta i eksproprijaciji moraju biti u skladu sa vladavinom zakona. To jeste deo problema i pokazuje koliko je teško ići u dijalogu. Poteškoće nastaju i iz stava Prištine prema brojnim pitanjima, spomenuo sam Zajednicu srpskih opština, a ovo je još samo jedno pitanje koje je otvoreno – poručuje Bilčik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter