Izvor: kosovo online/BSC Happy
06.04.2024 u 13:50
1

PROROKOVIĆ JASAN: Kurti živi u prošlosti, kakav genocid, kakvi bakrači (VIDEO)

Viši naučni saradnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu Dušan Proroković izjavio je da nove najave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se protiv Srbije priprema tužba za genocid i ratne zločine pokazuju da on i dalje živi u prošlosti i da sem lobista u Vašingtonu ili kod nekih evropskih komesara na tu temu neće imati sagovornika u međunarodnoj zajednici.

“On živi u nekom svetu koji je ipak deo prošlosti. To čak nije ni deo sadašnjosti, a kamoli deo budućnosti. Kakav genocid, kakvi bakrači. U tom kontekstu bih rekao – i kakav Savet Evrope, kakvi bakrači. To je prevaziđena međunarodna organizacija koja nije postigla svoj cilj. Iz te međunarodne organizacije već su istupili Rusija i Belorusija, Turska je suspendovala čitav niz rezolucija ili ih ne primenjuje”, kaže Proroković.

Sve su to razlozi, smatra Proroković, zbog kojih Kurti ovu organizaciju neće moći da koristi kao “ platformu” za najavljene tužbe ili neke druge inicijative.

Proroković ističe i da je pitanje moguće tužbe Kosova protiv Srbije za navodni genocid deplasirana tema za međunarodnu zajednicu.

“To je do te mere deplasirana tema da ne znam čiju će pažnju privući u međunardnoj zajednici. Čak ne treba više da se bavimo tim pitanjima šta je genocid, koliko je ljudi ubijeno, stradalo, šta je bilo… Prosto mislim da on neće imati sagovornike za tu stvar u nekoj široj međunarodnoj zajednici. Može on o tome da razgovara sa svojim lobistima u Vašingtonu ili sa nekim evropskim komesarima, ali stvar se tu završava i suštinski ne menja bilo šta”, zaključio je Proroković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PROROKOVIĆ JASAN: Kurti živi u prošlosti, kakav genocid, kakvi bakrači (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter