Izvor: AGENCIJE
19.02.2024 u 07:41
0

ŠAPIĆ PONOVO POZIVA: Daćemo listi „Mi – Glas iz naroda“ još jednu šansu

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je povodom sutrašnje konstitutivne sednice gradskog parlamenta, da lista "Beograd ne sme da stane" ima većinu od 56 odbornika, čak i više, i, kako je kazao, "da ne govorimo o onima koji nisu bili spremni da se izjasne".

„Mi većinu od 56 imamo, čak i više, da ne govorimo o onima koji nisu bili spremni da se izjasne. Bilo je onih koji su bili spremni da se izjasne i koji nisu ni na koji način u predizbornoj kampanji govorili da neće s nama razgovarati ili da neće želeti s nama da potencijalno formiraju vlast, tojest da preuzmu odgovornost za vođenje grada. Zašto se gospodin Nestrović odlučio na to, ja njega iskreno u kampanji nisam čuo da je rekao i jednu reč o Beogradu“, rekao je Šapić za RTS.

 

OPOZICIJA NE OTKRIVA KARTE: Danas konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, nagađanja o toku i dalje tema

Šapić kaže da postoji opcija novih izbora ukoliko ne dođe do formiranja vlasti. „Ako se ona (gradska skupština) ne konstituiše do, čini mi se, 3. marta, tada se već ulazi u te zakonske procedure za nove izbore“, dodaje Šapić.

„Daćemo prostor listi ‘Mi glas iz naroda‘ da još jednom razmisle da li ima prostora za neke razgovore. Predsednik je bio više nego jasan. Tri meseca nije malo. Mi smo već pet meseci izgubili“, ističe Šapić.

Upitan hoće li Aleksandar Jerković sa liste „Mi glas iz naroda“ biti taj tas na vagi, kaže da će sačekati da vidi da li oni mogu da zauzmu zajednički stav.

„Ukoliko ne budu mogli da zauzmu zajednički stav, ići ćemo na nove izbore“, poručuje Šapić.

Šapić poručuje da će sutra biti najnormalnija sednica i da će početi u zakonskom roku.

„Videćemo da li ćemo već sutra izabrati neke organe, ili ćemo dati neki prostor od nekoliko dana, kao što sam rekao, smatramo da je ispravno dati još prostora koliko zakon omogućava, jer ako istekne taj rok 3. marta, onda se ide u nove izbore“, rekao je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter