Izvor: Tanjug
17.09.2021 u 12:08
0

SELAKOVIĆ: Odnosi Srbije i Luksemburga su izuzetno dobri i prijateljski

 Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, zvaničnu posetu Luksemburgu započeo je sastankom sa šefom diplomatije Luksemburga, Žanom Aselbornom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i društvenij situaciji, evrointegracijama Srbije, ali i dijalogu Beogrda i Prištine.

-Ono za šta je ministar posebno pokazao interesovanje i o čemu smo razgovarali jeste dijalog Beograda i Prištine, stanje u regionu, pri cemu je istako nekoliko puta značaj Srbije kao ključnog faktora stabilnosti u našem regionu, kako najvećeg faktora, ali i nekoga od koga se očekuje da bude najodgovorniji- preneo je Selaković nakon sastanka.

PROČITAJTE JOŠ:  VULIN: Srbija može da se osloni na vatrogasce-spasioce

Selaković i Aselborn potpisali su i Memoradum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

-Prilika da se razgovara sa ministrom spoljnih polova Luksemburga, Žanom Aselbornom, je ne samo dobar poslovni poduhvat već i čast i privilegija. To je doajen diplomatije EU, koji je 17 godina na čelu ministarstva spoljnih poslova Luksemburga, neko od koga može mnogo toga da se naući, ali i neko ko je čvrsto privržen i podržava pristupanje Zapadnog Balkna EU i podrzava svesrdno evropski put Srbije -izjavio je Selaković nakon sastanka.

Selaković je preneo da je od luksemburškog kolege dobio mnogo saveta, ali, što je najznačajnije, čuo pohavalne reči o onome što Srbija radi kako na ekonomskom tako i na društvenom planu.

Srpski šef diplomatije Srbije kaže da se raduje nastavku saradnje sa Aselbornom, ali i nastavku dobrih bilaterlanih odnosa Srbije i Luksemburga.

PROČITAJTE JOŠ:  BOLSONARO: Govoriću na Generalnoj skupštini UN iako nisam vakcinisan

-Srećan sam što u Luksemburgu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog prijatelja i ljude koji nam pružaju podršku i daju dobrar savet. Nadam se da cemo u nastavku posete samo potvrditi izuzetno dobre i prijateljske odnose Srbije i Luksemburga- zaključio je Selaković.

Tokom dana Selaković će razgovarati sa predsedavajucim Parlamenta Luksemburga i parlamentarcima, a posetu završava sastankom sa premijerom Luksemburgam Gzavijerom Beletlom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter