Izvor: Kosovo Online
16.11.2023 u 18:21
0

ŠIPTARSKE MAHINACIJE: NEMA ZSO bez PRIZNANJA!

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da na današnjem sastanku u Briselu sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom nije razgovarao o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština, iako je potvrdio da je to bilo na dnevnom redu.

Bisljimi je novinarima, po završetku sastanka, rekao da Priština neće započeti rad na formiranju ZSO bez potpisivanja tri sporazuma.

„Sprovođenje ne može da počne bez potpisa, jer nam je potrebna garancija da imamo važeći sporazum, koji nosi obaveze i za drugu stranu“, rekao je Bisljimi.

On ocenio je da je najvažnija tačka današnjeg sastanka bila rasprava o finalizaciji nacrta redosleda Osnovnog sporazuma od 17. februara i aneksa za njegovu implementaciju od 18. marta.

UŽIVO, PREDSEDNIK VUČIĆ DOMAĆIN VINSKE VIZIJE OTVORENOG BALKANA: Otvaranje Drugog međunarodnog sajma vina (FOTO)

„Lajčak nam je tokom prošle nedelje doneo novi nacrt, koji po prvi put uvodi potpuni paralelizam u primeni sporazuma“, naveo je Bisljimi.

Bisljimi je naveo da je na sastanku bilo reči i o pitanju nestalih lica, gde je, prema njegovim rečima, nakon što je prištinska strana prihvatila amandman, dokument smatran usvojenim. On je rekao da Lajčak misli da su veoma blizu potpisivanja sporazuma o energetici i kao rok za to naveo sledeću nedelju.

Prema njegovim rečima razgovaralo se o dva-tri dodatna koraka koja mogu da se preduzmu za Srbe nakon što zamene registarske tablice, kao i o narednim koracima za održavanje vanrednih izbora.

Rekao je da nije bilo razgovora o narednim sastancima, ali je dodao da Lajčak želi poseban sastanak na kojem bi se razgovaralo o primeni prethodnih sporazuma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter