Izvor: Tanjug
10.06.2022 u 17:32
0

ŠOLC TRAŽIO SANKCIJE RUSIJI „Očekujemo da se sankcijama pridruže sve zemlje kandidati za pridruživanje Evropskoj uniji“ (VIDEO)

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je posle sastanka sa nemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji.

“Razgovarali smo o političkoj situaciji u svetu i Šolc je na veoma decidan, jasan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da podržim restritktivne mere koje je EU već donela protiv Rusije”, rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da je on kancelaru govorio o poziciji Srbije, o specifičnosti situcije oko KIM, energetike, ali i tradicionalnih odnosa sa Ruskom Federacijom.

Vučić je rekao da su razgovarali i o pitanju Kosova i Metohije i dijalogu u Briselu, kao i o predstojećoj zimi i energetskoj situaciji.

IMAO SAM OTVOREN RAZGOVOR SA ŠOLCOM: Vučić se oglasio nakon sastanka (FOTO)

I sam Šolc je pred medijima potvrdio da očekuje od Srbije da uvede sankcije Rusiji

„Važno je da se što veći broj zemalja priključi sankcijama Rusiji, očekujemo da se sankcijama pridruže sve zemlje kandidati za pridruživanje Evropskoj uniji“, rekao je Šolc nakon sastanka.

On je na zajedničkoj konferenciji za štampu posle susreta sa Vučićem, rekao da je Evropa zaokupljena strašnim ratom koji je Rusija započela protiv Ukrajine.

„Već imamo veliki broj ljudskih žrtava, razorenih gradova i sela, i imamo velike gubitke u obe vojske. To je strašan besmisleni rat zbog imperijalističke vizije Rusije. Važno je da EU i svi zajedno pokazujemo solidarnost sa Ukrajinom, da pomognemo da se brani protiv agresije. Uveli smo sankcije, i važno je da se tome što veći broj zemalja priključi“, podvukao je on.

Šolc je naglasio da su sankcije instrument, pored isporuke naoružanja, koji pomaže Ukrajini da može sama da da odredi svoju budućnost i brani svoju suverenost, teritorijalni integritet, i da na kraju ima sposobnu vojsku.

„To je nešto što je cilj sankcija. Sankcije su efikasne, mnogo efikasnije od sankcije uvedenih posle aneksije Krima. Svako mora znati da sankcije koje smo uveli sada, šesti paket, su nešto što neće nestati tako brzo čim stane rat. Uslov za ukidanje je da Rusija mora prihvatiti da ne može diktirati mir sa Ukrajinom, već da mora pregovarati i dogovoriti sporazum kojim se vraća teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine“, objasnio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter