Izvor: TANJUG
29.10.2023 u 11:46
0

SRBE HAPSE A OVK PUŠTAJU NA SLOBODU: Bivšim vođama OVK ne može se suditi na slobodi u ovoj fazi

Portparol Specijalizovanih veća Kosova u Hagu Majkl Dojl, rekao je da u ovom periodu nije moguće suđenje na slobodi bivšim pripadnicima OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju, Prema njegovim rečima, takva odluka nije moguća, na osnovu činjenice da bivše vođe OVK moraju da budu proveravani od strane posebnog veća svaka dva meseca.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija će se boriti uvek, ponosan sam na to što ne krijem šta mislim

Dojl je za portal Ekonomija onlajn naglasio i da se do aprila 2025. godine očekuje saslušanje svih do sada potvrđenih svedoka, na suđenju bivšim čelnicima OVK. Ali, kako navodi, to bi moglo i da se promeni ako sudije smatraju prikladnim da ponovo pozovu svedoke i ispitaju ih o ovim pitanjima. Portparol Specijalizovanih veća je ukazao i na značaj svedoka i dokaza u celom procesu suđenja u Hagu.

Govoreći o tome zašto je većina sednica zatvorena za javnost, Dojl je rekao da se to radi kako bi se zaštitili svedoci ili žrtve u ovim slučajevima. „Postupci su javni. Međutim, sudije odlučuju da zatvore ročišta ili održe privatne sednice po potrebi i obično se u tom slučaju radi o zaštiti svedoka ili žrtava“, rekao je portparol Specijalizovanih veća Kosova u Hagu. Bivše vođe OVK suočene su sa optužbama za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu od marta 1998. do septembra 1999. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter