Izvor: tanjug
29.10.2023 u 13:13
0

SINIŠA MALI: Đilas i Nikezić neka naprave Kalkulator otetih miliona

Ministar finansija Srbije Siniša Mali predložio je da Dragan Djilas i Dušan Nikezić naprave i „Kalkulator otetih miliona“, jer se, kako kaže, bave nekim kalkulatorom za penzije.

„Kalkulator otetih miliona, doduše, uvek bi prikazivao isti rezultat, a to je 619 miliona evra koje je Đilas oteo od građana Srbije. Tim ukradenim milionima evra se on danas hvali i njima se ponosi“, naveo je Mali u saopštenju. On ističe da čovek koji ne sme da se pojavi pred građanima Srbije, a stoji iza ujedinjene opozicije, sad tobože najavljuje da će građanima biti vraćene penzije.

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija će se boriti uvek, ponosan sam na to što ne krijem šta mislim

„Reći ću mu još jednom, da niste sve opljačkali i da ste nam ostavili bar neki novac u državnoj kasi, ne bismo bili prinuđeni na teške mere fiskalne konsolidacije. Ipak i pored prazne kase, uspeli smo da preporodimo ovu zemlju, da je pokrenemo, da vratimo optimizam narodu“, naveo je ministar finansija Srbije. Mali je naglasio da penzioneri znaju da će već za nekoliko dana, početkom decembra, dobiti veće penzije za 5,5 odsto i da im od 1. januara sledi još jedno povećanje od čak 14,8 odsto, dok će krajem ove godine tačnije 30. novembra dobiti i 20.000 dinara jednokratne pomoći.

Za dve godine, kako je dodao penzioneri će dobiti kumulativno povećanje penzija od 56,1 odsto, a uzimajući u obzir sva navedena povećanja, prosečna penzija će sledeće godine iznositi 390 evra, dok je ona 2012. bila svega 204 evra, a ide se ka tome da 2025. prosečna penzija bude između 430 i 450 evra. „Vidi Dragan Djilas ove rezultate i punu kasu. Zato želi da se vrati na vlast kako bi nastavio da krade i uzima od grđana Srbije.

Mi ćemo nastaviti da se borimo i za veće plate, penzije, minimalnu cenu rada, kilometre auto-puta, za bolje zdravstvo, obrazovanje, za bolji život naše dece. Srbija ne sme da stane“, napisao je Mali u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter