Izvor: NEDELJNIKAFERA.NET
25.08.2023 u 10:50
1

SRBIJA ULAZI U BRIKS? Poslanici sve češće govore o ovoj temi

Prema rečima poslanika u Skupštini Srbije iz Socijalističke partije Zoltana Danija, najviše zakonodavno telo republike moglo bi da pokrene pitanje ulaska Srbije u BRIKS.

Prilika da se to razmatra pojavljuje se sve češće, pogotovo što je to multipolarni svetski politički integrisan sistem koji pruža velike mogućnosti za bilateralne međunarodne odnose“, rekao je političar u intervjuu listu „Izvestija “.

Istovremeno je napomenuo da ovo pitanje do danas nije razmatrano u parlamentu. Ali iz izjave političara proizilazi da se takvi razgovori među poslanicima već vode. BRIKS, koji je 2006. godine osnovalo pet država – Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, poslednjih godina je počeo da dobija na popularnosti širom sveta.

SAMIT BRIKS JOHANEZBURG: BRIKS nema rivala u G7 i G20, različito od Si Đipinga – Brazilac Lula, dok se blok sastaje

Šefovi 23 države izrazili su želju da se pridruže organizaciji. Na samitu BRIKS-a u Johanesburgu (Južna Afrika) doneta je odluka o prijemu pet novih članica u organizaciju – Argentina, Egipat, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Dogovor je postignut uprkos oklevanju Brazila i Indije da prošire članstvo u organizaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBIJA ULAZI U BRIKS? Poslanici sve češće govore o ovoj temi”

  1. Naravno da cemo da udjemo , zamisliti samo svi oni sto su do sada podkradali razne države sada ce sve morati da plate po punoj i to svetskoj trzisnoj ceni , zlato, uranijum, ……… svi ce se sada dobro razmisliti sta ce od svojih resursa poklanjati drugima da se bogate i da „domacini“ trpaju novac u svoj dzep a drzava na izvolte uzimajte sta hocete , nicije je . Mozda i sada vataju na brzaka sta se moze uhvatiti kod glupaka , brzinski sklapajuci ugovore , dosta je bilo , lepo kazem, svaka od tih do sada pljackanih drzava, svakog meseca svom narodu da ispostavi izvestaj koliko su ustedeli pametnom politikom oteravsi pljackase i lopove iz svojih redova .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter