Izvor: Tanjug
07.06.2023 u 14:18
0

STOLTENBERG PORUČIO: „Priština i Beograd da preduzmu konkretne korake u cilju deeskalacije“

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da Priština i Beograd moraju preduzeti konkretne korake ka deeskalaciji situacije.

Stoltenberg je za podgoričku Pobjedu rekao da Alijansa na KiM šalje još oko 500 vojnika iz operativne rezerve za Zapadni Balkan.

STOLTENBERG PORUČIO: „Bezbednost Ukrajine mora biti zagarantovana kada se završi rat“

„Dodatni bataljon rezervnog sastava smo stavili u veću pripravnost, tako da i oni mogu biti raspoređeni po potrebi. Radi se o razboritim koracima kako bi se osiguralo da Kfor ima snage i sposobnosti koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat“, istakao je Stoltenberg.

Dodao je da nasilje vraća ceo region, a ne samo KiM, unazad, kao i da dovodi u pitanje evroatlantske integracije.

„I Priština i Beograd moraju preduzeti konkretne korake za deeskalaciju situacije, uzdržati se od daljeg neodgovornog ponašanja i uključiti se u dijalog uz podršku EU, koji je jedini put ka trajnom miru“, rekao je generalni sekretar.

On je dodao da će NATO nastaviti da igra svoju ulogu kako bi podržao trajnu bezbednost u pokrajini i stabilnost širom Zapadnog Balkana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter