Izvor: Informer
17.10.2023 u 17:56
0

TRADICIONALNO BUGARSKI NOŽ U LEĐA: UDARILI na MAĐARSKU i SRBIJU – BUDIMPEŠTA i BEOGRAD SPREMAJU ODGOVOR!

Odluka Bugarske da uvede porez na tranzit prirodnog gasa iz Rusije je kontradiktoran korak protiv Mađarske i Srbije, koji dovodi u opasnost bezbedno snabdevanje energijom u ove dve zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju mađarske i srpske vlade, objavljenom danas na sajtu Vlade Mađarske.

– Evropska unija nije uvela sankcije na isporuke prirodnog gasa iz Rusije, pa je argumentacija bugarskog premijera potpuno lažna. Ova odluka je protiv evropske solidarnost i ugrožava energetsku bezbednost zemlje članice EU i zemlje kandidata – poručuje se u saopštenju koje su potpisali ministar finansija Srbije Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Naglašeno je da će Beograd i Budimpešta koordinisati svoje stavove i da neće ostaviti „neprijateljsku bugarsku odluku bez odgovarajućeg odgovora“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter