Izvor: Kurir.rs
15.04.2024 u 08:12
4

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Suprotstavićemo se snažnije nego što misle, protiv sebe imamo najdominantnije svetske sile!

Izgledi nam nisu veliki, protiv sebe imamo najdominantnije sile, nema tu šta da se krije, kazao je Vučić govoreći o rezoluciji o Srebrenici i dodao: Da mi u UN imamo za protivnike samo NATO zemlje, lako bismo, ali oni su iskoristili ovu situaciju i udružili se sa islamskim zemljama.

Za ljude u Srbiji od presudnog je značaja da mi uradimo svoj posao, da se borimo, izgledi nam nisu veliki, protiv sebe imamo najdominantnoije sile zapada, nema tu šta da se krije, kazao je predsednik Aleksandar Vučić gostujući jutros uživo i govoreći o svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednom periodu.

– Lobiraće se i boriti za tu rezoluciju, a i mi ćemo se boriti! Suprotstavićemo se snažnije nego što misle – kazao je predsednik govoreći o rezoluciji o Srebrenici koja uskoro treba da dođe u UN.

O Savetu Evrope

Kad je reč o ulasku tzv. Kosova u Savet Evrope, može se desiti da se zalaganjem Francuske to odgodi. Vučić je podsetio i na obećanja iz EU da se ništa od neće desiti dok se ne osnuje ZSO, ali su na to sad „zaboravili“.

„Nikoga mi nismo napali, ali šta ih briga“

Predsednik je ukazao na jutrošnje napise u medijima u regionu i to da je neobično to, potpuno „kopi-pejst“, da svi objavljuju tekstove o Srbiji i kupovini „rafala“ a kad je to uradila Hrvatska nikom ništa nije bilo čudno.

„To su naši interesi: Putujem u Mostar, u BiH, partnersku zemlju“

– To su naši interesi – rekao je Vučić komentarišući današnji prvi let Er Srbije za Mostar, grad u koji i on danas ide gde će ga tamo dočekati lokalno rukovodstvo.

– Za nas dobra linija, dobra za razvoj partnerskih ekonomskih odnosa, važna je i za njih – kazao je Vučić naglašavajući da danas ide u Mostar, u partnersku zemlju.

Penzije i plate

– Što se tiče penzija i plata, ljudi ne moraju da brinu, pa ćemo pre kraja godine razmišljati i o povećanju, brine nas povećanje cena nafte – kazao je on.

Nova vlada

– Idemo uskoro na izbor vlade, ja verujem u narednih 10-15 dana, pre majskih praznika i Vaskrsa pa da dočekamo i veliki sabor sa Srpskom da dočekamo sa novom vladom – dodao je on rekavši da to može i da se prolongira pa se nada da poslenici neće biti ljuti što će možda morati da rade za prvomajske praznike jer je odlazak na „holider“ glavno pitanje.

Naime, u Strazburu počinje prolećno zasedanje Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope na kome će se, između ostalog, voditi debata o zahtevu tzv. Kosova za članstvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je pisma svim članicama Saveta Evrope i pozvao ih da još jednom razmisle o prijemu tzv. Kosova. Pisao je i predsedniku Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

Pismo će danas uručiti specijalni izaslanik Vuk Jeremić. Svi koji gaze ustavni poredak Srbije, za to će odgovarati, kaže Vučić.

„Posebno sam ukazao na trik kojim će se služiti 10. maja kada će poslati nacrt ZSO u tobožnji ustavni sud na ocenu ustavnosti, posle kojeg naravno ništa neće uraditi, ne bi li nekome zamazali oči i obezbedili glas u Savetu Evrope“, rekao je predsednik Vučić.

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori, kao i da je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je imao razgovore juče i prekjuče sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

“Mi ćemo se držati ne samo međunarodno javno-pravnih normi, već ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu“, rekao je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Suprotstavićemo se snažnije nego što misle, protiv sebe imamo najdominantnije svetske sile!”

  1. Tako treba , eto i Vuk Jeremić će možda sada uraditi ono što je trebao dok je bio na službi u UN i on je tada samo figurirao tamo kao i svi ostali do danas . Samo se pitam dokle ćemo se boriti, ni krivi ni dužni , protiv onih koji krše sve vrste pravila na Zemaljskoj kugli , koliko to oduzima vremena , energije, zamajavaju nas od 1990 godine, to namerno rade ne bi li osvojili neki dobitak za sebe ali i da onemuguće svaki napredak onoga na koga su se uskopistili . Ponašaju se kao ljubomorne psihopate što rade . Jednostavno ne mogu da podnesu da neko bude bolji od njih .

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve sami naši veliki prijatelji,mrzi nas pola polusveta,a naša diplomatije nepostojeći dala je ovakav rezultat.Gde su svi oni dragi ambasadori da ih naplaćuje naš predsednik,šta čeka?Samo se svadja sa mikrofonom i odvlači kalankusure da nam urni šuma radnike i zemlju za sitne pare i krupna obećanja,.Gde je naša privreda bankarstvo vode ……pojela maca.prc!

    0
    0
    Odgovori
  3. Zašto Srbija ne pokrene postupak protiv šiptarskih terorista i njihovih mentora ,za eksploataciji naše državne imovine na teritoriji ap KiM ,vodenih i šumskih potencijal i infrastrukture republike i ap,bez saglasnosti Republike…… tužbe za sve pojedinačne slučajeve ubistva,silovanja ,maltretiranja i prebijanje na nacionalnoj osnovi,protiv ustavne delatnosti nelegalnih šiptarskih uzurpatora……?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter