Izvor: BSC Happy
15.01.2024 u 12:50
0

VUČIĆ PODELIO PAKETIĆE DECI: Predsednik primio u posetu predstavnike Udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu, u zgradi Predsedništva, predstavnike udruženja, roditelje i decu obolelu od retkih bolesti.

Vučić je prvo održao sastanak sa predstavnicima udruženja roditelja dece obolele od retkih bolesti, a zatim će dodeliti novogodišnje paketiće deci oboleloj od retkih bolesti. Ukupno će biti podeljeno više od 90 paketića mališanima, a prisutni su predstavnici više od 20 udruzzenja. Priustvuju i supruga predsednika Tamara Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

Obraćanje Tamare Vučić

Prisutnima se prvo obratila supruga predsednika Tamara Vučić koja je čestitala praznike.

– Vi ste mali heroji i želim da sa entuzijazmom nastavimo da radimo na olakšanju života osoba sa retkim bolestima. Priča o retkim bolestima je u Srbiji počela 2013. godine – rekla je prva dama koja je ispričala kratku priču.

– Prvi korak napravili smo upravo 2013. godine, a svake godine se novac za lečenje od retkih bolesti povećavao, a prošle godine je formirana Uprava za retke bolesti pri Ministarstvu za brigu o porodici. Hvala vam na veri i nadi, hvala vam na strpljenju, a sa naše strane ćete uvek imati uho koje zna da čuje i sluša i nađe rešenje za vas. Svi smo na istoj strani – rekla je Tamara Vučić.

Vučić će u podne održati sastanak sa predstavnicima Udruženja i roditelja dece obolele od retkih bolesti, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Srbije će zatim dodeliti novogodišnje paketiće deci oboleloj od retkih bolesti.

Obraćanje predsednika Vučića

– Poštovani roditelju, predstavnici udruženja. Hvala vam što smo imali priliku da razgovaramo. Nisam video ljude sa toliko entuzijazma koja se bave tolikim problemima, kao i lekare koji pomažu tuđoj deci.

– Posebnu pažnju ćemo posvetiti lekovima za retke bolesti, da ne bude u regionu dostupan neki lek a kod nas ne. Boriću se da naša deca i naši bolesni dobiju što više.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter