Izvor: Happy BSC
15.08.2022 u 10:16
0

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija ima pravo da razvija i pomaže svoj narod u Crnoj Gori koja je istorijski srpska zemlja

Gost jutarnjeg progama „DOBRO JUTRO SRBIJO“ na HAPPY TV bio je advokat Vladimir Đukanović koji je govorio o društvu i politici u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VESIĆ UŽIVO NA HEPI TELEVIZIJI: „Kurti beži od „Otvorenog Balkana“ jer tada ne može da poziva na rat, on želi rat i to se vidi!“

Advokat Đukanovć je istakao da nas čeka paklena nedelja, jer treba da se razgovara sa NATO paktom o mogućim sukobima na Kosovu i Metohiji, da se ide u Brisel na pregovore itd.

Što se tiče Vlade Republike Srbije, ona će biti formirana do kraja avgusta. To je vrlo ozbiljan posao. A onda, moramo da „zasučemo rukave“, nas čeka pakao. Na Kosovu i Metohiji danas kreću restrikcije struje – rekao je Đukanović.

Advokat je dodao da će oni za to da okrive Srbiju, jer nemaju dovoljno da plate da će za svu svoju muku okrivili Srbiju.

Dodaje da je država sprema da razgovara i o đubrivu, i o gorivu i o subvencijama itd.

O nadolazećim razgovorima u Briselu, Đukanović je rekao da se nada da će se „usijane glave“ sa druge strane prihvatiti…

– Mada, ja iskreno da vam kažem nisam nikakav optimista. Ja mislim da je njima rečeno da moraju izazivaju sukobe i ja se plašim da oni idu na sukob. Zato što je potrebno izazvati sukobe na Balkanu. Svet ulazi u potpuni haos. Svaka od velikih sila gleda svoje interese. Moraju da prebaciju sukobe, tenzije…Plašim se da je Kurti od strane jedne evropske sile dovoljno podstaknut da tako nešto uradi, ali videćemo. Srbija će morati da se brani i Srbija će morati da vodi o računa o svojim interesima – dodao je advokat Đukanović. 

On dodaje da što se tiče sukoba u Ukrajini, da ta priča sve više jenjava. Daje za primer kako može neko da nastrada kad neko ne vodi pametnu politiku.

– O samoj Ukrajini i njenom opstanku više niko ne vodi računa. Svima je jasno da je puštena niz vodu. Rusija tu polako napreduje, zauzima šta se zauzima – istakao je advokat. 

Dodaje da će već na proleće svest biznis sveta i biznismeni da se okrenu Rusiji, jer će shvatiti da ne mogu da ne sarađuju sa Rusijom, a da Ukrajina svakako gubi. Dodaje da je to tako kad hoćete da budete blasavi, da se okrenete na jednu stranu, tako nastradate kao Zelenski.

Da mi ne bismo bili Zelenski, moramo da vodimo računa o našim interesima – dodao je Đukanović.

– Sa maticom Albanijom imamo inzvarendan odnos. Sve je super i sjajno – dodao je.

Srbija je jedina u regionu koja ekonomski napreduje – rekao je advokat.

Ističe da se dosta naših judi iz dijaspore, posebno ovih iz IT sektora, vraćaju u Srbiju.

O situiaciji i tenzijama u Crnoj Gori

Mislim da je vreme da Crna Gora počne da razmišlja da uđe u Otvoreni Balkan. Vreme je da počne da razmišlja o ekonomiji, a ne samo o tenzijama….Ne možete da izbrišete Srbiju odatle. Srbija ima pravo da razvija i pomaže svoj narod u Crnoj Gori. Srbija ima potpuno legitimno pravo da zaštiti svoje kulturno-istorijsko nasleđe u Crnoj Gori, koja je istorijski srpska zemlja, šta god drugi pričali…ne može niko od srpskog naroda da otera ni Svetog Vasilija Ostroškog, niti manasti Piperi, manastir Praskvicu, ni manastir Moraču, ni Đuđeve Stupove u Beranama  itd. To je istorijski srpsko nasleđe. Ne može se izbrisati povezanost crnogorskih plemena sa srpskim poreklom– zaključio je Đukanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter